Benestar Social de Pineda de Mar ha incrementat els seus recursos per atendre nous casos

Actualment hi ha ha tres equips d’intervenció social

L'augment de persones a l’atur, la disminució dels ingressos a les famílies i la pèrdua de l’habitatge en alguns casos, són les conseqüències més visibles de la crisi a Pineda de Mar, com passa a la majoria de municipis. L'Àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Pineda de Mar atén nous casos cada setmana.

Actualment hi ha tres equips d'intervenció social, que atenen persones que molts cops els expliquen que no s'imaginaven mai haver de dirigir-se a Serveis Socials. Així ho ha explicat la treballadora Social, Francesca Godoy, que ha dit que cal treballar sobretot en dues vies: l'atenció més immediata i en l'acompanyament de les persones amb problemàtiques que poden perdurar molt en el temps.

Des de l'inici de la crisi, al 2008, el pressupost destinat a ajuts municipals des de Benestar Social s’ha multiplicat per cinc. Tot i així, els recursos són sempre limitats i l'atenció urgent és concreta sobretot en casos d'infància, gent gran i maltractaments, segons ha explicat la treballadora social, Mentxu de Castro.

Els Serveis socials ofereixen també alguns ajuts puntuals, per cobrir deutes d’habitatge, fiances, subministraments, medicaments i ajuts adreçats a infants, quan hi ha alguna problemàtica familiar afegida a l’econòmica. També es donen ajuts puntuals a les persones amb dependència i els ajuts en alimentació que s’ofereixen a través del Rebost Solidari. Alhora, es tramiten demandes d’ajuts a d'altres administracions (renda mínima d’inserció, ajuts d’habitatge,...) i a entitats socials. Als ajuntaments els pertoca oferir els ajuts d’urgència, per facilitar la cobertura de les necessitats més bàsiques.