Pineda de Mar inicia les obres d'adequació d'habitatges de gent gran gràcies a un programa de la Diputació de Barcelona

El canvi de la banyera per una dutxa, per facilitar l’accessibilitat, constitueix el 80% de les intervencions

Pineda de Mar és una de les 5 poblacions catalanes, junt amb Gironella, l'Hospitalet de Llobregat, Montmeló, i Sant Boi de Llobregat, que han iniciat ja les obres d'adequació d'habitatges de gent gran, gràcies al programa impulsat per l'Àrea d'Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona. A Pineda s'ha fet a través de l'Àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Pineda de Mar.

Aquests cinc municipis sumen un total de 139 intervencions al bany, a la cuina o d'accessibilitat per millorar les condicions de vida de la persona al seu habitatge. De fet, el canvi de la banyera per una dutxa, per facilitar l'accesiblitat, constitueix el 80% de les intervencions.

Aquesta intervenció es complementa amb la col•locació d'ajuts tècnics com agafadors, barres o cadires de dutxa, entre d'altres. El 6% són intervencions a la cuina, on destaquen actuacions per promoure la seguretat, com el canvi de la placa de gas per una d'elèctrica. El 14% són petites reformes d'accessibilitat general al domicili.

Durant aquest any, es preveuen 1.152 intervencions en els municipis de la demarcació.