L’Ajuntament de Pineda de Mar i el departament d’Ensenyament arriben a un acord per garantir la continuïtat de l’Escola Poblenou als propers cursos

L’Escola es mantindrà oberta fins el curs 2016-2017

Després d’una setmana de mobilització ciutadana i política davant l’anunci de tancament de l’Escola Poblenou per part de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Pineda de Mar i  el Departament d’Ensenyament han arribat a un acord per garantir la continuïtat del centre durant els propers cursos.

En el dia d’ahir, l’Alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, va mantenir una reunió amb la Consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, per plantejar un marc de negociació que permetés evitar el tancament de l’escola.

Com a continuació d’aquesta negociació, els partits polítics locals (PSC, PP, CiU, ERC-Junts per Pineda, 100% per Pineda i ICV-EUiA) es van reunir d’urgència per plantejar una proposta d’acord que, avui , ha estat acceptada per la Consellera.

Els termes de l’acord són els següents:

1.    Acceptar  posposar  el tancament de la línia de P3 de l’escola de Poblenou per al curs 2014-2015.

2.    Garantir el funcionament de l’escola  Poblenou fins  el curs 2016-2017, mantenint els  actuals equips directius.

3.    Els possibles processos de fusió amb un altre centre, es faran amb diàleg i treball conjunt amb les respectives comunitat educatives i l’Ajuntament de Pineda de Mar.

4.    La nova ubicació resultant de la fusió haurà de garantir les condicions i infraestructures adequades  per una escolarització de qualitat.