El govern de Pineda de Mar vol crear un centre cívic al barri de Poblenou

Amb aquesta mesura, l’Ajuntament vol aconseguir un espai definitiu per a les entitats i serveis del barri i estalviar en lloguers

Històricament, el barri de Poblenou ha reivindicat un espai estable per a les seves associacions i entitats, que fins avui s’ubiquen amb caràcter provisional en un local de lloguer cedit per l’Ajuntament. Anys enrere, l’Ajuntament i els veïns van valorar la possibilitat d’adquirir o construir un nou equipament,  però els preus prohibitius del boom immobiliari van obligar a descartar el projecte.

Ara, amb preus immobiliaris més baixos, i amb els comptes municipals sanejats, el Govern pinedenc vol tornar a emprendre la idea de crear el Centre Cívic de Poblenou, amb la compra d’un espai on s’instal•larien, d’una banda, les associacions i entitats del barri, i de l’altra, els serveis municipals (serveis socials, atenció policial,  etc.) que es descentralitzessin a Poblenou.

El Govern vol destinar fins a 370.000 € a la compra i adequació del nou espai, que s’adquirirà mitjançant concurs públic. Amb aquesta compra, a més, l’Ajuntament estalviarà entre aproximadament 40.000 euros anuals en lloguers, rebaixant així les despeses generals en equipaments.

En funció del local que finalment s’adquireixi i de les adequacions que siguin necessàries, el nou Centre Cívic Poblenou podria entrar en funcionament cap a finals d’any.