S'ha presentat el Pla d'Acció pel Civisme 2013, amb la participació d'entitats i associacions

L’acte va tenir lloc dissabte, 28 a les 12 del migdia

Representants d'entitats, associacions veïnals i escoles han assistit aquest dissabte a l'Ajuntament de Pineda a la presentació pública del Pla d'Acció pel Civisme. Es tracta d'una campanya activa i participativa amb l'objectiu de millorar la convivència, les actituds responsables, la coresponsabilitat de tots per millorar el nostre entorn, la solidaritat i els hàbits saludables. La presentació ha anat a càrrec de l'alcalde de Pineda de Mar , Xavier Amor, el primer tinent d'alcalde, Santiago Macip i de les dues coordinadores de la campanya, Laura Tió i Elena Cañas. La campanya durarà tot l'any, i cada més tindrà el seu objectiu a desenvolupar. El mes de febrer l'aposta serà per la convivència i la coresponsabilitat (en arxiu adjunt trobareu les activitats previstes).

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor (PSC) ha dit en l'acte de presentació que l'objectiu "és que ens estimem el nostre municipi" i ha animat a la ciutadania a fer-se seva la campanya, "ja que és en benefici de tots". Amor ha destacat que serà una campanya participativa i una bona eina per millorar en les relacions més properes entre els ciutadans. Santiago Macip, Primer Tinent d'Alcalde i coordinador de l'àrea de Qualitat de Vida, ha dit que es tracta de "crear orgull de ciutat" i que cadascun dels pinedencs i pinedenques ens convertim "en veritables agents cívics". I és que precisament una de es propostes de la campanya és crear un grup de voluntaris, els CiviAgents, que contribuiran a la conscienciació i l'acció en favor del civisme. També hi haurà la CiviBústia, un canal de comunicació amb la ciutadania per recollir les propostes que vagin sorgint.

El material inicial de la campanya és un calendari que es pot desplegar i penjar amb tots els mesos i temàtiques de l'Any del Civisme a Pineda. També hi ha uns fulls mensuals amb les activitats. Entre les diverses accions hi haurà un concurs fotogràfic, intercanvi de llibres, o bé "la nit de les entitats". Precisament, és vol fer un reconeixement especial a totes aquelles entitats que ja treballen en el seu dia a dia el civisme i la solidaritat.

A més dels representants de les entitats, a l'acte han assistit tots els regidors i regidores de l'equip de govern, del PSC, també els regidors de CiU, a l'oposició, encapçalats per Guillem Mateo, i Marcos Ortega, portaveu d'EUIA de Pineda.
 

Arxius adjunts