Palmeres per millorar la imatge de Pineda

Les palmeres s'han plantat al llarg de tot el Passeig Marítim, des de Pineda Centre fins a Poblenou

Amb l'objectiu de millorar la imatge de la zona més turística de Pineda, el Passeig Marítim, la regidoria de Medi Ambient ha adquirit un centenar de palmeres que s'han plantat, principalment, al passeig i també en alguns punts del municipi, com ara a la Plaça de les Palmeres i la zona de la riera. Es tracta d'una espècie (anomenada Washingtònia Cilícera) que no està afectada per la plaga de l'escarbat morrut, que va provocar que s'haguessin de tallar bona part de les palmeres que hi havia a Pineda entre els anys 2006 i 2010.

El regidor de Medi Ambient, Jordi Masnou, ha dit que la compra s'ha fet a molt bon preu, i que l'objectiu és millorar la imatge del principal atractiu turístic de la població: la platja i el passeig.

Alguna de les primeres palmeres que es van plantar la setmana passada es van morir a causa del fort vent, però segons ha explicat Jordi Masnou, es substituiran sense cap cost per l'Ajuntament. Les palmeres s'han plantat al llarg de tot el Passeig Marítim, des de Pineda Centre fins a Poblenou, segons ha explicat Jordi Masnou. També s'han plantat al tram final de la Riera de Pineda i ahir dilluns es van plantar les de la plaça de les Palmeres, on la plaga del morrut havia afectat la majoria d'exemplars, que van haver de ser tallats. Jordi Masnou ha remarcat que aquesta espècie de palmeres no es pot veure afectada per la plaga que va acabar amb més de 400 palmeres a Pineda, i que va afectar tota la costa catalana.