Es posa en marxa el nou Pla Local de Joventut 2012-2015

La Masia de Can Jalpí serà la seu del Centre de Recursos per a Joves

Al darrer Ple de l'Ajuntament de Pineda de Mar es va aprovar el nou Pla Local de Joventut que estableix quines seran les polítiques adreçades als joves que s'impulsaran des de l'Ajuntament durant els propers anys.

L'aprovació del "Pla Jove x Pineda 2012-2015" és un pas bàsic i necessari per a la futura posada en funcionament del Centre de Recursos per a Joves, que s'ubicarà a la Masia de Can Jalpí i que pretén oferir un espai on el jovent de Pineda de Mar pugui trobar un ampli ventall de serveis i d'activitats.

Altres objectius del nou Pla fan incidència en la millota de l'assessorament que s'ofereix als joves, especialment pel que fa a les qüestions relacionades amb l'emancipació, així com també a l’atenció dels problemes derivats de la crisi econòmica. Actualment els joves són un dels col•lectius més afectats per la crisi al nostre país, amb un percentatge d'atur de més del 50 % entre els menors de 25 anys.

També es vol fomentar el civisme entre els joves, potenciar les activitats culturals, d'oci i de lleure alternatiu, i millorar la participació de tots els col•lectius juvenils del poble a partir de projectes concrets.

El nou Pla Local s'ha elaborat des de la Regidoria de Joventut i ha comptat amb el suport dels professionals d'altres regidories de l'Ajuntament, així com també amb entitats de joves i agents educatius del municipi.