Més policia, més a prop

Ja s’ha posat en marxa un servei conjunt d’atenció al ciutadà Policia Local-Mossos d’Esquadra

Aquest és l'objectiu del servei conjunt Policia Local-Mossos d'Esquadra i de les novetats de seguretat ciutadana que l'Ajuntament de Pineda de Mar ha presentat aquest matí, en roda de premsa, a Poblenou. Més patrullatge sobretot a peu, més agents de policia de barri i les noves oficines d'atenció conjunta de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra a Poblenou, El Carme i a Can Comas són les principals novetats en matèria de seguretat ciutadana. Així ho ha anunciat l'alcalde de Pineda, Xavier Amor, que ha explicat que es posa ''més policia a patrullar el carrer'' de manera que la ciutadania ''tal com reclama pugui sentir-se més a prop dels cossos de seguretat''. L'alcalde ha afegit que amb petits canvis s'aconseguirà “més proximitat i una millora per a la qualitat de vida de les persones i per al conjunt del municipi” ha dit Xavier Amor.

Per la seva part, l'inspector en cap de la Policia Local de Pineda, Carles Santacreu, ha explicat que l'increment dels agents al carrer serà possible amb una nova organització policial del municipi en sis sectors. Santacreu ha afegit que més presència policial a la via pública ''millorarà la percepció de la seguretat al conjunt de Pineda''. ''Hi haurà patrulles de seguretat ciutadana que seran visibles a peu per tot el municipi'' ha dit el cap de la Policia Local. També de cara al 2013 dos agents de la plantilla actual passaran a fer funcions de policia de proximitat ''per incrementar la plantilla d'agents que desevolupen les tasques de policia de barri'', ha dit Carles Santacreu.

El cap de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Pineda, Francesc Pujades, ha afirmat que els fets delictius a Pineda estan ''per sota de la mitjana'' i ha afegit que els casos d'aldarulls a la via pública han estat ''molt puntuals i no preocupen, especialment, des del punt de vista policial''. El cap dels Mossos de Pineda ha destacat la col•laboració policial i, en especial, el servei conjunt amb la Policia Local que ''ara s'ubica físicament a dues noves oficines d'atenció ciutadana''. Els agents són ''persones que arriben a conéixer els veïns pel seu propi nom i això facilita la feina policial'', ha afegit Francesc Pujades.

Les noves oficines d'atenció conjunta a la ciutadania de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra són a l'Avinguda Mediterrani, 48, a la plaça del Carme, 18-20 (local de l'Associació de Veïns) i a Can Comas a la plaça Catalunya,3.

  • A Poblenou l'atenció al public és dimarts de 17 a 19 hores i dijous de 17.30 a 22 hores.
  • Al Carme, els dimarts de 17 a 19 hores i els dijous de 9.30 a 13.30 hores.
  • A Pineda centre, els dimarts de 17 a 19 hores.

Les novetats sobre seguretat ciutadana s'han anunciat en roda de premsa aquest matí al Centre Anna Bachs, Escola d'Adults i Local social de l'AAVV de Poblenou.
 

Arxius adjunts