La Festa Major de Pineda de Mar redueix el pressupost en 14.000€ respecte l'any passat

La Serenata d'enguany serà dedicada a l'Òpera

Els actes de la Festa Major de Pineda de Mar comencen aquest vespre amb les Ofrenes de les entitats al Patró, a les 8 a l'església de Santa Maria. Les activitats festives s'inauguren demà divendres i s'allargaran fins dimecres, dia de Sant Joan. La Festa Major d'enguany estarà marcada per una reducció del pressupost en 14.000€ respecte l'any passat. Des de fa quatre anys, l'equip de govern del PSC ha anat reduint el pressupost. Si el 2009 era de 66.000€, aquest any, el pressupost de la Festa Major és de 46.000€. La regidora de Cultura i Ciutadania, Sònia Moraleda, ha dit que és necessari adaptar-se a la situació econòmica que estem vivint, mantenint alhora els actes festius.

Les contractacions més cares són les orquestres. Una orquestra com la Meravella o la Selvatana, que havien actuat en anys anteriors, pot costar a les arques municipals 12.000€. La regidora de Cultura i Ciutadania, Sònia Moraleda, ha dit que s'ha reduït el nombre de dies amb actuacions d'orquestres i també s'han contractat orquestres amb molt menys catxé, però prou reconegudes i de qualitat. El que s'ha mantingut, amb una contractació de primera fila és la Serenata, que aquest any serà d'òpera, segons ha explicat Sònia Moraleda.

La regidora de Cultura i Ciutadania, Sònia Moraleda, ha dit que la Festa Major compta amb un programa pensat per a tots els públics, i amb actes oberts a tothom. Sònia Moraleda ha dit també que a Pineda els dies de Festa Major hi ha molta gent que ens visita cal donar una bona imatge.

Moraleda  ha tingut també unes paraules de reconeixement als 50 anys del Cau. L'agrupament Escolta i Guia Montpalau serà l'encarregat del pregó dilluns que ve i per aquest motiu s'engalanarà la plaça Catalunya amb els seus colors del seu foulard, el groc i el lila. També el Cau ha fet una crida a totes les persones que han passat per l'Agrupament a assistir al pregó amb el mocador posat. Sònia Moraleda ha dit que la Festa Major ha d'estar marcada pels valors, com ara el civisme, el respecte i la convivència. Pel que fa als acteas solidaris, ha recordat que es podrà col.laborar amb la campanya de donació de Sang, el mercat solidari d'ADIAM i el vermut solidari amb el Sàhara.

Dels actes del cap de setmana destaquen aquest divendres la Transpinedenca, l'inici de la Festa Jove a les Barraques i l'inici dels Rasons de Festa de la CUP. Dissabte cal destacar la trobada de Gegants, la xeringada i el teatre amb l'Estranya Parella, al Centre Cultural. Diumenge serà el dia de la visita del vaixell Santa Eulàlia a Pineda, l'elecció de la Pubilla i l'Hereu, les Sardanes i la Cursa de Trastos, entre un total de 45 activitats del cap de setmana.

Cal destacar que el tret de sortida de la Xeringada serà retransmès en directe pel programa Campi qui pugui, de COM Ràdio.


Peret, Marina Rossell i l'humor de David Guapo

Coincidint amb la Festa Major, el Cicle Arts d'Estiu porta a Pineda tres figures destacades: Peret, Marina Rossell i David Guapo. Peret portarà divendres a Pineda l'espectacle Música Contada, a les 10 del vespre al pati de l'Escola Sant Jordi. Marina Rossell portarà diumenge a Pineda l'espectacle dedicat al cantautor francès d'origen grec Georges Moustaki, a qui ha dedicat el seu últim treball discogràfic. I dimarts dia 28 serà el torn de l'humor amb David Guapo.

Les entrades es poden adquirir al bar del Centre Cultural i a través del web www.artsdestiu.com.