L'Ajuntament de Pineda de Mar signarà un conveni amb la Diputació de Barcelona per acollir obres de la Fundació Bassat

Bassat va entrevistar-se amb Amor durant la seva visita a Pineda de Mar

L'alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, ha dit que la Diputació de Barcelona manté el compromís de fer les obres de millora a l'antiga Biblioteca Serra i Moret, perquè pugui acollir part de les obres de la Fundació Bassat. L'Alcalde de Pineda ha dit que el proper mes de setembre signarà amb la Diputació de Barcelona el conveni per dur les obres de la col.lecció d'art modern de Lluís Bassat a Pineda.
L'alcalde pinedenc ha dit que tot i que unes informacions aparegudes en altres mitjans deien que la col.lecció aniria a Calella, el mes vinent es signarà el conveni amb l'Ajuntament de Pineda. L'alcalde pinedenc ha dit que ja hi ha el compromís de cedir la Biblioteca de la Plaça de les Mèlies per convertir-la en un edifici que sigui seu de la Fundació Bassat i com a Sala d'Exposicions. El prestigiós publicista Lluís Bassat, va expressar, en la seva darrera visita a Pineda, la predisposició perquè les obres d'art de la seva col·lecció privada es puguin exposar a Pineda de Mar.

Bassat, acompanyat de la seva dona i de la directora del museu, van visitar la Fundació Tharrats d'Art Gràfic a Can Comas i l'edifici de la Biblioteca que acollirà obres propietat de Lluís Bassat. L'alcalde pinedenc, Xavier Amor, ha dit que hi ha hagut algunes informacions en relació a que la col.lecció podria anar a Calella. En aquest sentit, ha dit que no vol iniciar polèmiques i només pensa en sumar. El prestigiós publicista i col•leccionista d'art ha explicat que els artistes catalans contemporanis “són tan bons com els de la resta del món, però no han tingut oportunitat de ser exposats”. Bassat ha citat, com a exemples, Guinovart, Ràfols Cassamada i Joan Josep Tharrats que té la seva fundació a Pineda.

L'alcalde ha expressat la voluntat de sumar esforços i tenir un gran producte cultural que beneficiarà molts sectors com ara el turístic.