Les obres de l'Estació de Tren acabaran el mes de setembre

La modernització i supressió de barreres arquitectòniques a l’estació de Pineda ha suposat una inversió total propera als 3 milions d’euros

Avui s'ha fet una visita d'obres de la remodelació de l'Estació de Renfe de Pineda. L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, i el subdirector d'estacions Nord-Est d'ADIF, Armando Brigos, han fet la visita acompanyats pel cap d'Arquitectura d'Adif, Josep Llobet. Els tècnics han explicat com s'estan duent a terme les obres de l'estació de Pineda i s'ha fet un recorregut per les principals actuacions que s'hi han fet com ara el nou control d'accessos, les andanes sentit Barcelona i Girona, el nou pas inferior, i la nova via secundària.
L'alcalde de Pineda ha aprofitat la visita per demanar als responsables d'Adif la construcció d'un nou pas soterrat per a vehicles just davant del Carrer Illes Canàries. Xavier Amor també ha demanat que Adif ''tanqui tota la via del tren fins a l'estació de Santa Susanna per donar més seguretat en tot aquest tram''. Les obres han consistit en la construcció d’un nou pas inferior de 3,7 m d’amplada, dotat d’ascensors per facilitar l’accés a persones amb discapacitat.

L'ascensor té capacitat per a 8 persones i també s'han instal.lat marquesines que protegeixen els passatgers en cas de pluja. L'estació té nou paviment, amb franges diferenciades i recorreguts guiats per facilitar el trànsit de persones amb discapacitat visual. Els treballs també han consistit en compactar les de terres, la construcció de pous de bombeig, canalitzacions, paviments i il•luminació. Els treballs han comportat la demolició de l’antiga andana central, el desplaçament de la via sentit Maçanet cap a la via sentit Barcelona, i la construcció d’una nova andana, que té una longitud de 200 metres.

En aquest sentit, el subdirector d'estacions Nord-Est d'ADIF, Armando Brigos, ha dit que s'ha fet una important millora de l'estació, especialment pel que fa a l'accés a persones amb mobilitat reduïda i amb més seguretat. Armando Brigos ha dit que ara 'l'estació de tren de Pineda és més confortable i Adif està satisfet perquè les obres s'han fet sense aturar la circulació de trens i reduïnt al màxim l'afectació als passatgers''.

Actualment s’està ultimant la construcció d’un nou espai per allotjar els controls d’accés i sortida entre l’edifici de viatgers i les andanes. També s'ultimen els treballs de muntatge d’ascensors i la redistribució de les places per a vehicles de persones amb discapacitat. També s'han instal.lat noves places d’aparcament per a bicicletes.

La modernització i supressió de barreres arquitectòniques a l’estació de Pineda ha suposat una inversió total propera als 3 milions d’euros i durant les obres, Adif ha mantingut el servei ferroviari. Durant la visita d'avui també hi han estat presents diversos regidors de l'Ajuntament de Pineda i el director de l'obra.