L’Ajuntament de Pineda de Mar i laFundació Eduard Punset anuncien la continuïtat dels cursos d'estiu 'Laintel·ligència emocional i social aplicada al treball, l'educació i la salut'

La primera edició s’haclausurat avui al Centre Innova de l'Ajuntament de Pineda de Mar

Els cursos d’estiu ‘La intel·ligència emocional i social aplicada altreball, l'educació i la salut’ que s'han impartit des de dimecres i fins avui, al Centre Innova de l'Ajuntament de Pineda de Mar han assolit un gran èxit de participació i la satisfacció del centenar d’assistents procedents d’arreu de l’Estat. En l’acte de cloenda, l'alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, ha anunciat que davant d’aquest èxit, l'Ajuntament de Pineda i la Fundació Eduard Punset signaran unconveni per celebrar una nova edició dels cursos el 2013. El consistori pinedenc i la Fundació Eduard Punset s’han mostrat molt satisfets del resultat d’aquesta primera edició dels cursos i volen mantenir la col·laboració en els propers anys.

El cursos d'estiu, impartits per l'equip de professionals d’Emotional Learning, amb l’assessorament de la Fundació Eduard Punset, es van inaugurar dimecres 27 de juny, amb la conferència ‘Viure amb intel·ligència emocional’ que va pronunciar el propi Eduard Punset davant d’un auditori ple i s'han clausurat  el divendres 29 de juny. El centenar de places ofertes per assistir al curs van ser cobertes als pocs dies d'obrir-se el termini d'inscripcions, fet que va provocar una llista d’unes 300 persones aspirants a fer els cursos que no van poder-hi accedir per motius d’aforament.

Els cursos també han comptat amb la participació i direcció d'Elsa Punset, escriptora, experta en intel·ligència emocional i amb Pablo Herreros, CarmenLoureiro, Verónica Cruz, Pedro Delgado i Francisco Cózar, tots ells especialistes amb àmplia experiència en les àrees de la psicologia, l'educacióemocional i la sociologia, que constitueixen l'equip d’Emotional Learning. L'equip docent  va realitzar el seu treball d’investigació i desenvolupament  de la metodologia gràcies a la col·laboració prestada per la Fundació Eduard Punset.

Pel que fa a l’alumnat, en l'àmbit de l'educació, els assistents han estat professors i alumnes d'universitat (UB, UAB, URV, UNED, La Laguna...) i de centres educatius. En l'àmbit de la salut, els participants han estat  professionals de l'atenció sanitària, l'atenció social i la psicologia. En l'àmbit empresarial, els participants han estat directius d'empreses multinacionals, empreses turístiques i professorsd'universitat i d'escoles de negocis.

El gran èxit d'assistència als cursos d’estiu de la Fundació Eduard Punset, així com l’interès en l’organització realitzada des de l'Ajuntament de Pineda deMar, posen en evidència la importància de la demanda de la societat per l’aprenentatge social i emocional i per la seva incorporació transversal en l'àmbit educatiu, de la salut, així com en les empreses i organitzacions,  tasca que la Fundació Eduard Punset,  Xarxes per a la Comprensió Pública de la Ciència,  porta impulsant des de la seva creació,l’any 2009