Eduard Punset inaugura a Pineda els cursos d'estiu sobre intel.ligència emocional i social

"El coneixement de les emocions us canviarà la vida”, ha dit l'Alcalde, Xavier Amor

“El coneixement de les emocions us canviarà la vida”. Amb aquestes paraules ha inaugurat Eduard Punset els cursos d'estiu 'La intel·ligència emocional i social aplicada al treball, l'educació i la salut'. La inauguració ha estat aquest matí amb la conferència 'Viure amb intel·ligència emocional', de Punset, a l'auditori del Centre Innova. Eduard Punset ha explicat que “estem en un món nou, i totes les negociacions, siguin polítiques o socials, han d'estar presidides pel pensament que l'altre també vol el bé comú.” Eduard Punset ha explicat que “desconeixem què ens passa per dins” i cal aprendre-ho. Punset també ha parlat de la importància del treball en equip en l'actualitat, enfront d'una concepció “més competitiva” de la societat.

L'acte inaugural, ha comptat amb la participació de l'alcalde de Pineda, Xavier Amor, de la vicepresidenta quarta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, del conseller delegat d'Emotional Learning, Francesc Guardans i d'Elsa Punset, directora del cursos.
 
Elsa Punset ha obert el curs amb la conferència 'De la cultura de la raó sense emoció a la intel.ligència emocional'. La primera jornada consta d'un programa comú per a tots els participants, amb conceptes sobre intel·ligència emocional i social, exercicis i tallers per als participants al curs.

 L’Ajuntament de Pineda de Mar, a través del Centre Innova de desenvolupament local, ha organitzat del dimecres 27 al divendres 29 de juny els primers cursos d’estiu de la Fundació Eduard Punset. En aquesta primera edició, els cursos tenen com a tema central la intel·ligència emocional i social ja que durant els últims anys, gràcies entre d’altres a la tasca divulgativa i pedagògica d’Eduard Punset, la intel·ligència emocional destaca com una de les habilitats fonamentals per a la dinamització d’organitzacions i empreses, i per a la millora de la salut, l’educació i la qualitat de vida de les persones i de la societat.

 Un centenar de professionals de diversos àmbits, arribats a Pineda des d'arreu de Catalunya i des de la resta de l'Estat, participaran als cursos que han tingut una gran demanda i van exhaurir les inscripcions en pocs dies. En l'àmbit de l'educació, els assistents són majoritàriament professors d'universitat (UB, UAB, URV, UNED, La Laguna...) i de centres educatius. En l'àmbit de la salut, els participants són professionals de l'atenció sanitària, l'atenció social i la psicologia. En l'àmbit empresarial, els participants són directius d'empreses multinacionals, empreses turístiques i professors d'universitat i d'escoles de negocis.

 El curs, amb l’objectiu de potenciar la reflexió i formació sobre aquests temes, s’estructura en tres jornades, on es combinen continguts teòrics amb pràctiques basades en les metodologies més actuals en matèria d’intel·ligència emocional.

 Dijous s’impartiran dos cursos específics, un orientant a la gestió de l’empresa i de les organitzacions; i un altre adreçat específicament als professionals de la salut i l’educació. En els dos casos, destaca el caràcter pràctic dels cursos amb tallers i pràctiques en grup durant tota la jornada. Divendres, tercer i últim dia, es realitzarà una pràctica en comú i a l'exterior sobre el treball en equip que donarà pas a les conclusions finals i a un pla de millora personal per als participants.

 Els cursos estan impartits pels professors de la Fundació Eduard Punset, de l'equip ASE (Aprendizaje Social y Emocional) formats per un equip d’especialistes en psicologia, educació, antropologia, management i comunicació, sota la direcció d’Elsa Punset.

 Els cursos d'estiu de la Fundació Eduard Punset a Pineda de Mar compten amb el suport del Ministeri de Cultura, el patrocini de la Diputació de Barcelona i de les empreses Golden Hotels, Centre Mèdic i Dental Pineda de Mar, Policlínica Maresme i Gabimedi Tordera, i la col·laboració de les empreses Gestoria Duran Pons, Centre Mèdic i Estètic Croal Salut, Restaurant Can Rosich, Restaurant La Cantonada, Escoles Freta i l'associació Pineda Turística.