L’Ajuntament de Pineda i MicroBank signen un conveni de col•laboració per crèdits a emprenedors i autònoms

La signatura s'ha fet al Centre Innova

L’Ajuntament de Pineda i MicroBank, el banc social de ‘’la Caixa’’ han signat un conveni de col•laboració per facilitar crèdits de fins a 25.000 euros a les persones que vulguin emprendre, crear o potenciar una petita empresa, negoci autònom o tinguin un projecte d’autoocupació.  MicroBank ofereix el crèdit amb un import màxim de 25.000 euros  (amb un màxim del 95% de la inversió), amb un tipus d’interès del 8,25% fins a final d’any i sense garantia real ni condició d'aval, excepte quan el titular sigui una persona jurídica. El termini de devolució seran 60 mesos, inclosos sis mesos de carència opcional.

Com a requeriment, les persones interessades hauran d’aportar un pla d'empresa i un informe favorable de viabilitat per part del Centre Innova de l’Ajuntament de Pineda. Els beneficiaris podran ser persones amb un projecte d’autocupació, professionals autònoms amb una renda anual de fins a 60.000 euros o  microempreses amb menys de 10 treballadors i amb una facturació anual inferior a 500.000 euros.

En la presentació, al Centre Innova de Pineda, l'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha explicat que es tracta d'un conveni important per poder potenciar projectes de nous emprenedors o autònoms. Xavier Amor ha dit que és una bona notícia i una de les accions que es poden fer des de la política en un moment en què és difícil pels empresaris i emprenedors accedir al crèdit. Josep Llorens de 'la Caixa' ha explicat el funcionament de MicroBank i ha dit que "és un banc social per a persones amb recursos limitats". També ha destacat la importància de la col.laboració amb l'Ajuntament de Pineda ja que serà el Centre Innova que acompanyarà el pla d'empresa. Ramon Gatell, de MicroBank, ha destacat la importància de donar crèdits a aquelles persones que volen emprendre, tenen idees, i necessiten d'un suport econòmic per començar i sense grans requeriments. Gatell ha dit que des de MicroBank han atorgat 150 microcrèdits durant aquest any.