El govern socialista de Pineda de Mar mantindrà el preu de les escoles bressol municipals en 130 euros mensuals

L’Ajuntament es proposa cobrar un lloguer a la Generalitat pels espais i locals que té cedits al municipi

Després de mesos de debat, la Generalitat de Catalunya va anunciar la retallada  de  les subvencions  a les escoles bressol, des de 1.800€ a 1.300€ per al curs que ara finalitza, i de 875 € per al curs 2012-2013. A més la Generalitat ha suprimit la línia de beques d’escoles bressol. 

El Govern Municipal del PSC de Pineda de Mar ha decidit portar al Ple del proper mes de juliol la proposta de mantenir els preus de les escoles bressol en 130 € mensuals. Amb aquesta mesura, el Govern pinedenc manifesta que vol posar-se al costat de les famílies que necessiten del servei de les escoles bressol per poder compatibilitzar el seu treball amb la cura dels fills: “Les famílies treballadores amb fills estan passant per moments complicats a l’hora de buscar i mantenir les seves feines, i el Govern no pot ser aliè a aquesta realitat. No podem fer pagar a les famílies els 200 € mensuals que planteja la Generalitat, ni deixar-les sense beques”, ha dit l'alcalde de Pineda, Xavier Amor, que aquest matí ha comunicat personalment la decisió als pares en una reunió a les dues llars d'infants municipals, Marinada i Bressol de Mar.

D’aquesta manera, els preus de les escoles bressol municipals es mantindran per al curs 2012-2013 en els 130 € mensuals, i es podran continuar oferint beques a aquelles famílies que més ho necessiten. Per altra part, el Govern vol establir una diferenciació entre les famílies que viuen o treballen a Pineda i els de fora del municipi, que sí hauran de pagar una taxa de 200€ m