Pineda de Mar està de festa!

La Festa Major de Sant Joan i les Festes de Poblenou inicien la temporada festiva estiuenca

Sant Joan marca en el calendari la nit més llarga de l’any, el començament de l’estiu i l’inici de les festes al carrer.

Durant el proper cap de setmana, Pineda s’omplirà amb els diferents sopars, revetlles i festes que s’organitzen arreu.

La Festa Major de Sant Joan (la “Festa Petita”) ens ofereix l'oportunitat de gaudir  d’un Ofici, de Sardanes, de Ball, de Coques Casolanes...Una de les novetats d'aquesta edició de la mostra és que no es sortejaran totes les coques, se'n reservaran algunes per a obsequiar al menjador social de Poblenou.

La tradicional plantada de gegants serà seguida de cercavila que acabarà just a la Pl de les Mèlies, moment en que s'iniciarà la vetllada de sardanes i per acabar el ball de Festa Major  queconvidarà als veïns a gaudir amb una selecció de balls dels anys 60 i 70, i la recuperació del ball de Rams i del ball del Fanalet.

Mentre tant, a les Festes del Barri de Pobleu tots els veïns de Pineda podran gaudir d’un ampli programa d’activitats, entre les que es pot destacar:

 

  • El primer dia, divendres, Correfoc a càrrec de les Forces Infernals de Poblenou seguit del Pregó a càrrec de l’Escola Montpalau i la Biblioteca de Poblenou.
  • Dissabte, entre d’altres, Festa de l’Aigua i diversos torneigs i campionats de futbol, dominó, cant d’ocells i
  • Diumenge, Festa de l’escuma, havaneres, la Fundació Marpi i els tradicionals focs de Fi de Festa.

I, finalment, les nombroses revetlles de Sant Joan organitzades per establiments i associacions, que acabaran d’omplir la nit més curta de l’any.

Després vindran el dies de sol i platja, i les nit de festes de barri.
 

Arxius adjunts