L’Ajuntament de Pineda edita el full informatiu ‘Conviure amb els gavians’ amb mesures preventives per evitar la proliferació d’aquest tipus de gavines

Durant l’època de cria aquesta espècie pot comportar-se de forma especialment agressiva

 La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Pineda de Mar ha fet públic el full informatiu ‘Conviure amb els gavians’ que dóna un seguit de consells i mesures preventives davant la proliferació d’aquest tipus de gavines dins del nucli urbà. 

 Des de l’Ajuntament es recomana revisar els terrats, les terrasses i els balcons dels immobles per tal d’evitar que els gavians hi facin el niu. En cas que ja hagin fet el niu, es recomana treure els ous i netejar el lloc on han niat per fer fora els adults. Això, però, cal fer-ho abans que neixin els polls perquè, en cas contrari, el problema s’allargarà fins que finalitzi el període de cria. Una època durant la qual cal tenir present que aquesta espècie pot comportar-se de forma especialment agressiva amb les persones.

També per prevenir la dispersió i el creixement de la població de gavians és important evitar que tinguin menjar al seu abast.  La Regidoria de Medi Ambient recorda que aquests ocells formen part del nostre paisatge, tant visual com acústic, i els seus sons poden ser habituals a primera hora del dia.