Pineda activa durant la Setmana de l’Energia a Catalunya i a Europa

La 8a. edició de la Setmana de l'Energia se celebra del 18 al 22 de juny

La Setmana de l’Energia és una campanya que l’Institut Català d’Energia realitza anualment amb la col•laboració de diferents empreses i entitats, que té per objectiu conscienciar a la ciutadania catalana en millorar la gestió energètica i afavorir el canvi d’hàbits en el consum energètic. La 8a. edició de la Setmana de l'Energia es celebra del 18 al 22 de juny i coincideix amb la Setmana de l’Energia Europea i l’any mundial de l’energia sostenible per a tothom de les Nacions Unides.

 Pineda de Mar, municipi associat a la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, fa durant tota aquesta setmana a través dels mitjans de comunicació i difusió municipals, difusió de missatges per explicar a la ciutadania com estalviar energia, en particular energia elèctrica, i així estalviar diners. Aquest és un dels objectius de la Setmana de l’Energia Sostenible que fomenta activitats dedicades a difondre les millors pràctiques per a l'eficiència energètica.

Amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Pineda de Mar ha preparat les següents activitats: 

  • Collage de Medi Ambient (activitat infantil)

Dia 12 de juny a les 18.30 a la plaça Nova i a la plaça Mèlies. Organitzada amb els centres oberts (El Nus i la Baldufa) amb l'objectiu d'iniciar, d'una manera divertida,  als més petits en els comportaments i conductes respectuoses amb el medi ambient. Lliurament de premis: 14 de juny a les 18.30 a El Nus i a les 18.30 a La Baldufa.

  • Pineda per l'energia (activitat familiar)

Del 18 al 22 de juny. Consells quotidians per l'estalvi d'energia

  • Cinema per a joves sobre l'energia i canvi climàtic


Durant la setmana prèvia, els Centres Oberts El Nus i la Baldufa de Pineda de Mar han realitzat l’activitat ‘Collage de medi ambient’, a la plaça de les Mèlies i a la plaça Nova, amb l'objectiu d'iniciar, d'una manera divertida, als més petits en els comportaments i conductes respectuoses amb el medi ambient. També els instituts pinedencs s’hi han afegit amb l’activitat ‘Cinema amb energia’.

Els consells que es donen a conèixer per estalviar energia incideixen en el dia a dia de la ciutadania: 

  •  Apagar els aparells elèctrics en comptes de deixar-los en espera pot suposar un estalvi de fins a un 15 % del consum elèctric, uns cinc euros mensuals.
  •  Contractar la tarifa elèctrica nocturna pot fer estalviar fins a un 30% d’energia si es connecta la rentadora o el rentaplats, només a les nits.
  •  Una dutxa suposa estalviar tres vegades la quantitat d’aigua que fem servir si omplim una banyera.
  •  Substituir una bombeta normal per una de baix consum suposa un estalvi d’un euro al mes per cada bombeta.
  •  A l’estiu, programant el termostat a 25ºC i combinant l’ús de l’aire condicionat amb estratègies alternatives, com ventilar la casa a les hores fresques o abaixar les persianes quan toca el sol, s’aconsegueixen estalvis energètics notables.
  •  Adquirir electrodomèstics eficients (A, A+, A++, etc…) ja que la despesa s’amortitza en poc temps perquè gasten entre la meitat i una tercera part del consum d’un electrodomèstic convencional.
  • Un airejador és un element que es col•loca en el broc de l'aixeta i redueix el cabal d'aigua a la meitat sense que ens n’adonem. Menys quantitat d’aigua que es gasta també suposa menys aigua que s’escalfa i menys energia consumida.