Divendres, 8 de juny, Jornada de portes obertes a l’Arxiu Municipal

Després de molts anys, el patrimoni documental del municipi ocupa les noves dependències ubicades al carrer dels Ciutadans, 4-6

El proper dissabte 9 de juny és commemora el Dia Internacional dels Arxius, data de creació del Consell Internacional d'Arxius (CIA/ICA) per  la UNESCO l'any 1948. A Pineda de Mar, coincidint amb aquesta data, l'Arxiu Municipal estrena oficialment instal•lacions.  Després de molts anys, el patrimoni documental del municipi ocupa les noves dependències  ubicades al carrer dels Ciutadans, 4-6.

Acabades les obres d'adequació i reforma de les antigues galeries municipals per nou arxiu   i finalitzat el trasllat de part del fons documental al nou dipòsit (5oo m lineals de documentació històrica i administrativa que ocupen part dels 10 armaris compactus), el nou equipament s'obre al públic aquesta setmana.

L'Arxiu Municipal ocupa una superfície de 281,08m2 en planta baixa i consta de tres zones:

1a. La zona pública que comprèn la sala de consulta i d'atenció a l'usuari amb una superfície de 26,00 m2, amb accés directe des del carrer, i disposa de 8 punts de treball.

2a. Una segona zona d'accés restringit, és l'espai de treball i consta de tres  espais:

a) la sala de tractament de la documentació amb una superfície de 27,65 m2 i amb 4 punts de treball;

b) un despatx tècnic amb una superfície de 10,95m2, i c) Una sala de 16,60 m2 on es diposita la documentació que s'ha de tractar i on es disposa el material propi del servei.

3a. La tercera zona, d'accés restringit, és l'àrea de conservació, és el dipòsit amb una superfície de 174,27 m2, dotat d'elements de climatització i control (temperatura i humitat) i, amb els actuals armaris compactus, amb una capacitat de 1.265 metres lineals, i  preparat el dipòsit per créixer  i augmentar la capacitat en uns 1.000 metres lineals més.
  
Per celebrar-ho, i durant tota la setmana, s’ha preparat una petita mostra de documentació municipal a la sala de consulta del servei i la jornada de portes obertes.