“Si la vida vols conservar, el tabac deixaràs”, lema del cartell guanyador del concurs realitzat entre els alumnes de 6è de les escoles de Pineda de Mar

Pineda commemora el Dia Mundial Sense tabac amb diversos actes

El lema escollit a Pineda amb motiu del Dia Mundial sense Tabac és “Si la vida vols conservar, el tabac deixaràs”. És el lema del cartell guanyador del concurs que ha fet l'Ajuntament de Pineda entre els alumnes de 6è de les escoles. La guanyadora ha estat Laia Albujar, de 6è de primària a l'escola Aloc. L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, fa aquest matí l'ntrega del premi a l'escola Aloc. El cartell guanyador ha estat editat en format DIN A3 i postal per tal de ser distribuït. Els treballs dels alumnes de Pineda també participen en el Concurs Intermunicipal on també es presenten les escoles de Tordera i de Calella, i es podran veure del 18 al 30 de juny a la Biblioteca Serra i Moret, en una exposició itinerant.

Acte a Can Comas per a pares i mares
A Pineda s'han organitzat diferents actes amb l'objectiu de sensibilitzar la població de les conseqüències negatives d’aquest hàbit. Ahir es va fer una xerrada per conscienciar els pares i mares sobre hàbits dels joves en consum de tabac i d'altres substàncies, amb la presentació de l'enquesta que s'ha fet als joves de 12 a 18 anys.  En aquest mateix acte també es presenta un petit documental fet pels nens de 6è de primària i enregistrat pels alumnes de l'Institut Euclides, en què expliquen què pensen del tabac i què els dirien als seus familiars fumadors per tal que deixin de fumar. La xerrada i presentació del documental  va serà a les 6 de la tarda a Can Comas.


Fes la prova, als ambulatoris
També ahir, dins la campanya “Fés la prova, tu decideixes”, es va instal.lar una parada al CAP de Pineda Centre i una altre a l'ambulatori de Poblenou. Amb un aparell es va mesurar el volum de CO2 en aire espirat i l'edat pulmonar. És una activitat coordinada des del CAP que va portar a terme una infermera. Alhora donaran informació sobre els avantatges de deixar de fumar.