L’Ajuntament de Pineda de Mar suspèn les llicències de centres de culte

Durant un any, l’Ajuntament estudiarà l’emplaçament idoni per a un centre islàmic unificat

L’Ajuntament de Pineda de Mar ha decidit, per unanimitat de tots els grups polítics municipals, la suspensió temporal en la concessió i la tramitació de llicències per a centres de culte. Els grups polítics municipals són conscients que la ubicació i el funcionament dels centres culturals islàmics ha generat un intens debat social i veïnal als barris.

Actualment, a Pineda de Mar hi ha tres centres culturals islàmics que funcionen com a espais de reunió i de culte, situats en baixos d’edificis. A causa de la gran quantitat de persones que s'hi reuneixen, des del consistori s'ha detectat que, en determinats moments, es poden donar casos de molèsties i problemes de convivència amb els veïns dels barris on es troben situats.

Per aquest motiu, el govern municipal de Pineda de Mar ha presentat al ple d’aquest dijous la proposta d'acord per a la suspensió temporal en la concessió i la tramitació de llicències per a centres de culte a tot el municipi, amb l’objectiu de consensuar el millor emplaçament possible per als centres de cultre de totes les comunitats islàmiques del municipi.

La resolució ha estat aprovada amb els vots favorables de tots els grups municipals (PSC, PP, CiU, ERC-JuntsxPineda i 100xCent Pineda) que s’han compromès conjuntament a iniciar un procés de converses i negociacions amb les diverses comunitats islàmiques i representants veïnals de la població, per intentar consensuar la ubicació possible d’un nou centre de culte unificat, en un espai que compleixi amb totes les regulacions establertes per la normativa vigent en matèria de activitats i aforaments, i que no generi molèsties per a l’entorn veïnal.

L’Alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha manifestat que l'acord del ple dóna resposta a la creixent demanda ciutadana que reclama l'actuació municipal en aquest assumpte i ha destacat la unanimitat de tots els grups polítics de l'Ajuntament en prendre aquesta decisió. Xavier Amor ha afegit que l'objectiu de tots, ajuntament, comunitat islàmica i representants veïnals, ha de ser trobar una solució consensuada sobre l'emplaçament idoni per a un centre de culte. Segons l'Alcalde de Pineda ha de ser una solució que satisfaci totes les parts i compti amb el suport de totes les forces polítiques pinedenques.