350 alumnes de primer d’ESO participen en la primera gran ballada de sardanes amb cobla

La primera Ballada de Sardanes amb cobla amb tots els alumnes de 1er d'ESO dels Instituts Euclides, Joan Coromines i l'Institut Pineda ha estat un èxtit de participació.

.Alumnes, professors, monitors i organitzadors, així com el públic que s'hi ha sumat, han expressat la seva satisfacció amb el projecte, que s'inclou dins de la campanya de Salut “Millor fent pinya”. A la ballada han assistit l'Inspector d'Educació de Pineda, Francesc López, i la Cap de Servei dels Serveis Educatius i Orientacio, Natàlia Gil, així com l'alcalde de Pineda, Xavier Amor, el regidor impulsor d'aquest projecte dins la campanya Fent Pinya, Santiago Macip, i representants de diferents formacions polítiques pinedenques.
350 alumnes dels tres instituts han participat en hores de classe a un taller de sardanes que han fet monitors de l'Associació Cultural Mare Nostrum. La cloenda ha estat aquesta ballada, en què els alumnes han agraït el suport dels monitors i han explicat que ha estat una bona experiència. Ramon Plaja, de l'Associació Mare Nostrum, ha dit que els joves els han sorprès per la bona actitud i interès. El públic assistent eren els més sorpresos, veient els joves dels instituts ballar sardanes.
El taller de sardanes en hores de classe també ha comptat amb el vist-i-plau del Departament d'Educació, segons ha explicat Santiago Macip, impulsor d'aquest projecte dins la campanya “Fent Pinya”. Macip ha dit que “s'havia de fer tots els possibles perquè fos una experiència curricular, per arribar a tots els alumnes, ni que fos per una vegada a la vida”.