L'Ajuntament de Pineda de Mar fa públic un Ban Municipal sobre la prohibició de consumir begudes alcohòliques en espais públics no autoritzats

El Ban Municipal signat avui per l'alcalde de Pineda de Mar es distribuirà a partir d'aquest dimarts

L’Ajuntament de Pineda de Mar emet un Ban Municipal que recorda que està prohibit “el consum de begudes alcohòliques en vies, espais o transports públics”, tal com preveu la vigent Ordenança municipal de civisme (article 17). El Ban recull que “l'ocupació de la via pública per terrasses, celebracions d'actes veïnals, cívics, culturals, festius i d'altres de naturalesa similar que se celebrin en vies i espais públics hauran d'estar degudament autoritzats als efectes que dins dels seus límits i d'acord amb la llei puguin consumir begudes alcohòliques”. També s'estableix que els agents de la Policia Local “vetllaran pel compliment del Ban”, de manera que tindran potestat per intervenir directament i confiscar les begudes alcohòliques que es consumeixin, en llocs no autoritzats, de la via pública.

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha explicat que el Ban Municipal és “la resposta del consistori a les queixes ciutadanes per les molèsties ocasionades pel consum de begudes alcohòliques en espais no autoritzats”. “Hem vist casos que no donen una bona imatge, ni són un exemple per ningú” ha dit l'alcalde pinedenc i ha afegit que el Ban Municipal és “una acció decidida de l'Ajuntament per garantir una millor convivència, seguretat i salubritat en l'ús de l'espai públic”. El Ban Municipal signat avui per l'alcalde de Pineda de Mar es distribuirà a partir d'aquest dimarts.