L'Ajuntament de Pineda posa en marxa la campanya ''En el civisme, tu! ets la peça clau''

El consistori farà una enquesta sobre civisme coincidint amb la Fira d'Entitats

L'Ajuntament de Pineda de Mar posa en marxa una campanya de promoció del civisme amb el lema ''En el civisme, tu! ets la peça clau'', amb l'objectiu de conscienciar a la ciutadania sobre la responsabilitat que té cadascú per comportar-se de forma cívica. Coincidint amb la celebració aquest cap de setmana de la Fira d'Entitats de Pineda, el consistori donarà a conèixer la campanya amb la distribució d'un díptic informatiu i la realització d'una enquesta per conèixer l'opinió de la ciutadania sobre el comportament cívic de les persones que viuen a Pineda de Mar.

La campanya incideix en què cadascú por triar ser cívic o incívic. Però les actituds incíviques tenen un preu, en forma de multes que estableix la nova Ordenança de Convivència i Civisme aprovada el febrer per l'Ajuntament de Pineda. Així, el díptic recull algunes de les sacions que comporten les accions incíviques com no recollir les defecacions dels gossos (300 euros), fer pintades o grafitis en parets i façanes (400 euros), abandonar mobles o residus voluminosos al carrer (300 euros) i embrutar el carrer amb deixalles o escombraries (100 euros).

En el díptic també s'informa que l'Ajuntament gasta anualment 2,5 milions d'euros del pressupost municipal en neteja i recollida de residus. El consistori recorda que amb la col•laboració de la ciutadania i la reducció dels actes incívis es podria estalviar i reduir aquesta despesa anual. A més de l'edició del díptic informatiu, la campanya ''En el civisme, tu! Ets la peça clau'' també es promocionarà amb l'emissió de falques radiofòniques a l'emissora municipal, Ràdio Pineda.