El Caliu, una nova entitat a Pineda que fa coixins solidaris per a dones operades de càncer de pit

L'única condició per elaborar-lo, és que s'entregui sempre de forma gratuïta

Un grup de dones de Pineda han creat l'entitat El Caliu del Cor. L'objectiu de El Caliu és l'elaboració d'uns coixins en forma de cor que ajuden a pal•liar el dolor i el malestar postoperatori de les dones operades per càncer de pit. El cor, que té una forma i pes específic, està avalat per metges i cirurgians i es distribueix de forma gratuïta a través dels hospitals i entitats de suport. Des de Pineda s'han enviat coixins a l'Hospital Clínic i a Can Ruti, entre d'altres.

Aquesta mena de coixí va néixer per una infermera dels Estats Units que el va utilitzar i després de la seva recuperació i el va introduir en el servei d'oncologia de l'Hospital de Clattanooga, a Tenesse. Després s'ha anat escampant i l'única condició per elaborar-lo, és que s'entregui sempre de forma gratuïta. Així ho ha explicat una de les impulsores a Pineda, Carmen Guajardo. El coixí és de molt ajut a les dones afectades, segons ha explicat Arancha Pérez.

Al grup, que és obert a tothom, també s'han incorporat algunes dones afectades de càncer de mama, i en aquest cas també reben el suport de les que ja han passat per aquesta situació.

El Caliu també recull roba de cotó per elaborar els coixins, de persones i establiments que en vulguin donar. També seran presents a la Fira d'Entitats, on vendran material elaborat amb els retalls que sobren de fer els coixins, i així finançar la compra de material. El grup el Caliu es troba cada dimarts de 5 de la tarda a 2/4 de 8 del vespre al C/ Balmes, 8 de Pineda. El telèfon és el 627 54 29 36.