L' Ajuntament de Pineda de Mar signa un conveni amb La Caixa pel Programa 3.0 per la gent gran

Aquest programa s’impulsa a través del Casal d’Avis Les Mèlies

Impulsen aquest nou programa gent 3.0, per a gent gran a través del Casal d’Avis Les Mèlies, que inclou activitats, tecnològiques, de promoció de la salut i de voluntariat. Entre els projectes a desenvolupar hi ha Històries de Vida: una manera innovadora d'aprendre a fer servir les noves tecnologies prenent com a punt de partida la motivació personal. Cada persona confecciona un projecte a partir de la seva història, vivències o interessos. Amb Històries de vida s'aprèn a utilitzar des del teclat i el ratolí, fins a programes d'edició de fotos i vídeos. El projecte Activa LaMent es desenvolupa a través de diferents activitats enfocades a exercitar l'atenció i concentració, memòria, processament visual i auditiu, llenguatge i funcions executives. El projecte Grans Lectors pretén millorar la comunicació entre la gent gran i evitar el seu aïllament afavorint la trobada i les relacions humanes. Amb el projecte Acció local es vol aconseguir un compromís actiu de la gent gran amb el territori on viu. Poden participar en activitats com horts urbans, Projectes Solidaris amb persones amb discapacitat, entre altres.

Entre les activitats de promoció de la salut i qualitat de vida hi ha l'anomenat Despertar amb un somriure. Treballa les preocupacions, que sorgeixen sovint entre les persones grans , del fet de no dormir bé i amb la voluntat d’informar per conèixer més del son. Un altre projecte es l'anomenat Viure l’envelliment actiu, que dóna a conèixer com funciona el nostre cos –i el cervell en particular-, i quin són els efectes de l’envelliment posant a l’abast eines per detectar la diferència entre envelliment natural i malaltia.

El representant de La Caixa, Josep Llorens, ha dit que és un projecte molt ampli basat sobretot en les noves tecnologies. El President del Casal d'Avis Les Mèlies de Pineda, Santi Calpe, ha dit que el nou conveni significarà una millora dels serveis que ofereix el Casal cap als seus associats. Santi Calpe ha dit que alguns associats no hi participaran ja que caldrà pagar una quota.

De la seva banda, la Regidora de Cultura, Sònia Moraleda, ha dit que apropar les noves tecnologies a la gent gran és important. L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, també ha dit que és un programa interessant per la gent gran. Es tracta d'una nova línia d’actuació amb l’objectiu de fomentar la participació de les persones grans, donar valor a la seva experiència a través del voluntariat i situar-los com a protagonistes. El programa es desenvoluparà a tot Catalunya, i a tot l’Estat a 602 casals d'avis.