Pineda de Mar seu del IX Campionat d'Espanya de Ciclisme en Carretera de Policies i Bombers

També se celebrarà el XXV Campionat d'Espanya de Bombers

Pineda de Mar serà la seu el 4 i 5 de maig del IX Campionat d'Espanya de Ciclisme en Carretera de Policies i Bombers i del XXV Campionat d'Espanya de Bombers.  Les competicions que es realitzaran seran dues: una primera prova contrarellotge, divendres 4 de maig a les 17h, amb un recorregut urbà pels termes municipals de Pineda de Mar i de Santa Susanna, i una segona prova de ruta en carretera, dissabte 5 a les 15.30h, amb un recorregut per la comarca del Maresme, amb sortida i arribada a Pineda de Mar.

 A la prova contrarellotge hi participaran uns 90 corredors i a la prova de ruta amb una distància de 81 quilòmetres hi prendran part 130 corredors que pedalaran durant dues hores i mitja. Aquesta prova de ruta s'inicia a Pineda i passarà per Santa Susanna i Calella per enfilar-se cap a Arenys i Sant Iscle, per tornar a Pineda.

Els participants formen part d'equips de diversos cossos policials, com policies locals, Mossos d'Esquadra i els bombers de Barcelona, entre d'altres equips de policies i bombers d'arreu de l'Estat.

 Paralel•lament a la competició es duran a terme diverses activitats dirigides als nens i joves de Pineda de Mar, per tal de dur a la pràctica l’aprenentatge que reben durant el curs en matèria de mobilitat segura i de seguretat vial.

Divendres a partir de les 15h, a la plaça Sara Llorens, s’instal•larà un simulador de la marca Honda de conducció de motocicletes per als joves estudiants de secundària dels instituts de Pineda. Dissabte de 10 a 13h i de 15 a 19h, a la plaça Sara Llorens, a més del simulador Honda hi haurà circuit d’agilitat i circuit de bicicletes per als alumnes de primària.

El campionat està organitzat per la secció de ciclisme del Club Esportiu dels Mossos d'Esquadra (CEME) amb la col•laboració de l'Ajuntament de Pineda, el Consell Comarcal del Maresme, la Diputació de Barcelona, el Servei Català de Trànsit i diverses firmes comercials i entitats.