S’inicia el primer panell de famílies per quantificar els residus produïts a Catalunya

La iniciativa porta per nom “Pesa la brossa” i avaluarà la quantitat i tipologia de residus produïts a Catalunya

L’Agència de Residus de Catalunya en col•laboració amb Ecoembes posen en marxa de forma conjunta “Pesa la brossa”, una investigació per tal d’obtenir dades objectives sobre la quantitat de residus produïts a les llars catalanes. Mitjançant la creació d’un panell de productors format per 300 llars, el projecte podrà establir la tipologia de la brossa arreu del país, mitjançant el seguiment de famílies amb diferents característiques que representin tot l’univers de Catalunya. Els resultats obtinguts permetran aplicar millores en el sistema de gestió, amb informacions molt més precises sobre la situació actual.

Les llars seleccionades hauran de pesar periòdicament durant un any les bosses d’escombraries que produeixen, diferenciant les fraccions existents. Aquest procés tindrà un seguiment continu de les llars, i s’oferirà el suport que requereixin per a la realització dels pesatges.

La informació que s’obtingui d’aquest estudi permetrà disposar d’un coneixement molt més acurat que l’actual sobre la quantitat de residus personals que es produeixen a Catalunya. Aquesta informació, un cop estudiada, permetrà aplicar estratègies i millores a la gestió general d’aquests residus d’una manera molt més precisa, coneixent a fons el comportament dels usuaris d’una forma més directe.

A més, es demanarà la col•laboració d’entitats i consistoris de tot Catalunya, per tal que participin difonent la iniciativa entre la ciutadania.

Qualsevol llar interessada podrà trobar més informació al web http://pesalabrossa.gabinetceres.com i podrà participar en l’estudi sempre que compleixi els criteris de representativitat establerts.