La V Cantata Escolar reuneix mil infants al pavelló del carrer Barcelona

Un miler de nens i nenes de les escoles de primària de Pineda han participat aquest divendres a la V

La cantada ha estat preparada pels mestres de música de les escoles de Pineda, que han fet un treball conjunt per aconseguir l’obra final. La narració del conte “Els nens, en Tasi i la lluna” ha anat a càrrec de l’actor Quim Noguera i ha estat acompanyada de vuit cançons interpretades pels alumnes. Les cançons són de diversos estils i totes estan relacionades amb l’astronomia i la diversitat.

L’Any Internacional de l’Astronomia

L'any 1609 Galileo Galilei va mirar per primera vegada el cel amb un telescopi. Amb ell va fer una sèrie de descobriments que canviaren per sempre la nostra percepció de l'univers. Per commemorar aquest fet la Unió Astronòmica Internacional anuncià la declaració per la UNESCO el 2009 com l'Any Internacional de l'Astronomia (AIA-IYA2009), ratificada per les Nacions Unides el 19 de desembre de 2007.
Entre els objectius de la celebració hi ha la divulgació de l'Astronomia entre el públic en general. És per aquest motiu que els docents de Pineda de Mar han decidit dedicar la cantata d’enguany als astres i contribuir a difondre una visió moderna de la ciència i dels científics en la nostra societat.