4000 persones gaudeixen del Campament dels Reis de l’Orient a Pineda de Mar

El campament arriba a un 95% d’ocupació durant els tres dies, seguint les mesures de seguretat i els grups bombolla. Gran part del pressupost de l’activitat de Nadal s’ha invertit en empreses i persones treballadores del municipi. La passejada de l’arribada dels Reis de l’Orient recorre més de 30 quilòmetres de carrers de Pineda sense incidents ni acumulacions de persones

Els dies 2, 3 i 4 de gener, l’Escola Sant Jordi de Pineda de Mar va acollir el campament dels Reis de l’Orient «La fàbrica d’Il·lusions». Era la primera vegada que el municipi acollia un recinte d’aquestes característiques. Gairebé 4000 persones van poder viure l’experiència de conèixer als ajudants i ajudantes dels reis ja que aquest any, a causa de les restriccions que imposa la Covid-19, no hi havia cavalcada de Reis.

Des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Pineda es fa una valoració molt positiva del campament oferint una nova experiència personalitzada a nens i nenes de Pineda i de pobles del voltant. Tot de forma gratuïta i controlada respectant les mesures de seguretat que la situació sanitària requereix. A més, gran part del pressupost destinat a la instal·lació del campament ha recaigut en empreses i persones treballadores del municipi: so i llum, seguretat, neteja, material de la infraestructura i de seguretat, alguns actors i actrius, etc. També s’ha comptat amb la col·laboració de Protecció Civil i Creu Roja de Pineda de Mar.

Passejada dels Reis de l’Orient

Perquè tots els infants poguessin viure l’arribada de Ses Majestats a Pineda es va programar una passejada per tots els barris del municipi. El vehicle des d’on viatjaven els tres Reis de l’Orient va recórrer des de mitja tarda més de 30 quilòmetres de carrers de Pineda perquè les famílies els poguessin veure de forma segura des de finestres i balcons. Durant tot el recorregut van estar escoltats per la Policia Local per tal d’evitar acumulacions de persones. Gràcies al civisme i responsabilitat de tothom no es van detectar cap aglomeració o incident. La nit de Reis va finalitzar a les 21 h. virtualment amb la tradicional entrega de la clau màgica de totes les cases. L'acte d'entrega a Ses Majestats els Reis d'Orient el va realitzar l'alcalde Xavier Amor i va ser retransmès en directe a les xarxes socials de l'ajuntament de Pineda de Mar.