L’exposició ’Dones grans, grans dones’ arriba a Pineda de Mar

Serà a al’Auditori de Can Comas fins el dia 4 de maig

Can Comas acollirà l’exposició, promoguda per l’Institut Català de les Dones, trenca clixés sobre el que significa envellir, desmunta els tòpics sobre les dones i reivindica que les veus femenines de totes les edats siguin escoltades i reconegudes.

També està previst que durant el cap de setmana, Dones grans, grans dones  es traslladi al Casal de la Gent Gran, al barri de Poblenou.

Ser dona i fer-se gran d’un manera autònoma, sana i equilibrada és una tasca complexa. Les imatges de les dones grans d’altres temps queden lluny de la diversitat de models de dones grans d’avui en dia, la varietat de projectes personals i col•lectius que protagonitzen. Mai com ara hi ha hagut tantes dones grans tan preparades, amb tanta energia, amb un bagatge tan gran i amb tants anys per endavant.

La reproducció dels cartells convida a reaccionar davant dels tòpics que associen la vellesa amb el final de la utilitat. Amb el suport de l’Institut Català de les Dones, l’exposició itinerant preveu impulsar una força transformadora davant de la necessitat que les veus femenines s’escoltin i es reconeguin, sigui a l’edat que sigui.

Inspirada en el llibre “Demà més. Dones, vides i temps”, de l’escriptora catalana Anna Freixas, la filosofia dels cartells apropa a acceptar progressivament els nostres canvis físics i fisiològics i insisteix a la negació de la invisibilitat, enfatitzant els sabers acumulats i les experiències adquirides al llarg dels anys de la nostra vida.

"Entre totes i tots hem de convertir la vellesa en una època de dignitat, on sigui reconeguda la nostra identitat i la nostra capacitat de decisió, de manera que puguem deixar a les generacions futures un món el més equitatiu possible”, es una de les frases que inauguraven el pròleg de l’edició, a càrrec de Marta Selva.