Jornada de vaga general sense incidents, amb més afectació a les escoles i instituts i escassa a empreses i comerços

A l’Ajuntament de Pineda de Mar el seguiment és de poc més d'una quarta part de la plantilla municipal dels 251 treballadors amb dret a vaga

La jornada de vaga general d'avui convocada pels sindicats contra la reforma laboral aprovada pel govern de l'Estat transcorre amb normalitat i sense incidents a Pineda i rodalies. A la comarca hi ha hagut un detingut per desordre públic a Mataró. Un jove, sense afiliació sindical segons la UGT del Maresme, ha trencat vidres de la seu d'un partit polític. A banda d'aquest incident puntual, es respecte el dret tan de les persones que fan vaga com dels treballadors que han decidit anar a la feina.

A l'Ajuntament de Pineda, el seguiment de la vaga és de poc més d'una quarta part de la plantilla municipal dels 251 treballadors amb dret a vaga. El 27% dels treballadors del consisistori fan vaga. D'aquests el 36,1% són personal municipal amb contracte laboral i el 14,9% funcionaris que s'han afegit a la convocatòria de vaga. El servei municipal més afectat és Obres i Serveis ja que 36 dels 76 treballadors de la Brigada fan vaga. En canvi, a les oficines de l'ajuntament la incidència de la vaga és mínima, segons han informat fonts municipals. L'Ajuntament d'acord amb els sindicats va fixar uns serveis mínims essencials per la jornada d'avui.

La policia local no pot exercir el dret de vaga i avui porta a terme un dispositiu per per garantir la normalitat en aquesta jornada de vaga general. L'alcade de Pineda, Xavier Amor, ha dit que estan pendents de qualsevol urgència i atents per impedir actes incívics perquè tothom pugui treballar o fer vaga.

Avui la majoria del comerç local és obert i hi ha tranquil•litat al conjunt de la població. Hi ha diversos representants sindicals repartint fulls informatius.

El seguiment de la vaga a les escoles i instituts de Pineda és desigual. Hi ha professors que fan vaga i altres han fet classe. Avui molts alumnes pinedencs no han anat a classe, en especial als instituts. Una tercera part dels professors dels instituts de Pineda fan vaga, un total de 56 mestres dels tres instituts de la població. A primària un 25% dels mestres fan vaga, en total 45 docents de les escoles de Pineda. La resta de mestres han anat a treballar.