La Biblioteca M.Serra i Moret de Pineda celebra 90 anys i la Biblioteca de Poblenou 20 anys de servei al municipi

Les biblioteques impulsen un concurs per arribar als 15.000 usuaris

Les biblioteques pinedenques estan de celebració per diversos motius: la Biblioteca Manuel Serra i Moret fa avui un any que va obrir les portes al nou edifici del carrer Progrés de Pineda i aquest 2012 celebra 90 anys de servei bibliotecari a la població. A més, la Biblioteca de Poblenou fa 20 anys que va ser inaugurada, l'11 de setembre de 1992.

Les dues biblioteques s'han fixat com a objectiu arribar als 15.000 usuaris inscrits i, de fet, estan molt a prop d'aquesta xifra ja que a finals de 2011, la Biblioteca M.Serra i Moret ja tenia 9.195 usuaris i 3.508 usuaris la Biblioteca de Poblenou. En acabar l'any, 12.703 ciutadans ja tenien el carnet de la bibloteca, pràcticament la meitat de la població de Pineda.

Les xifres que recull la Memòria 2011 de les dues biblioteques són prou rellevants. Des de l'obertura del nou edifici i en només nou mesos, la Biblioteca M.Serra i Moret ha incrementat en un 70% el nombre de visitants, en relació amb el 2010. Les biblioteques han tingut 90.241 visitants (63.787 a M.Serra i Moret i 26.454 a Poblenou). D’aquests visitants, uns ho han fet per llegir els diversos diaris i les nombroses revistes que les biblioteques posen a la disposició dels seus usuaris. D’altres usuaris van a les biblioteques per llegir in situ, per estudiar i per participar en les diferents activitats que organitzen durant l'any. I també per utilitzar el servei d'Internet amb un total de 12.071 usuaris (10.251 a M.Serra i Moret i 1.820 a Poblenou).

Les persones que s’han emportat els documents a casa, ho han fet gràcies al carnet de la Xarxa de Biblioteques Municipals, que és gratuït. En total s’han endut 75.507 documents: 50.988 a la Biblioteca M. Serra i Moret (19% més que l'any 2010) i 24.519 a la Biblioteca del Poblenou. Entre les dues biblioteques disposen d’un fons de 65.000 documents.

Ara fa un any, el 28 de març de 2011, la Biblioteca M.Serra i Moret passava de l'edifici històric de la plaça de les Mèlies que no arribava a 300 metres quadrats, a un nou equipament d'uns 2.000 metres quadrats. Un nou espai de lectura equipat amb servei d’Internet gratuït, servei wi-fi, servei d’ofimàtica als ordinadors, sales per activitats i materials en tots els suports (llibres, revistes, cds,dvds,etc...), tots pensats per a diferents públics i interessos. L'equipament també inclou una gran sala polivalent. També la Biblioteca de Poblenou durant l’any passat va facilitar el servei wi-fi als seus usuaris.

Encara no tens el carnet de les biblioteques de Pineda de Mar?

Les biblioteques celebraran amb tota la població els aniversaris d'aquest any amb moltes activitats, entre aquestes, un concurs per aconseguir una nova fita: 15.000 usuaris inscrits a les biblioteques pinedenques. Cada mes, per incentivar que els ciutadans es facin el carnet, celebraran el sorteig d'un regal entre els nous inscrits. Des de les biblioteques es convida a la població a fer-se el carnet pels avantatges que comporta: gaudir de llibres, revistes, cd’s i dvd’s, de totes les temàtiques i per a tots els públics; connectar-se a internet de forma gratuïta, servei wi-fi; espai de trobada i de cohesió social; participar en nombroses activitats gratuïtes; tenir descomptes en teatres, cinemes i llibreries, etc... La Biblioteca Manuel Serra i Moret, com a Cap de la Xarxa de Biblioteques de Pineda de Mar vol convertir el servei bibliotecari de la població en un servei indispensable per a tots els pinedencs i pinedenques.