Pineda de Mar torna a apostar pels festivals de música per desestacionalitzar la temporada turística

Enguany l’Screamin arriba a l’onzena edició i després de la bona acollida que va tenir l’any passat

El concepte de turisme musical cobra en aquest esdeveniment el seu màxim protagonisme. Pineda de Mar ofereix als seus visitants un municipi turístic i que els permet seguir amb l'estil de vida que els mou, que gira completament entorn del primer Rock and Roll, el nascut al sud dels Estats Units fa ja 50 anys. En aquest sentit, Xavier Amor ha destacat la implicació dels diferents sectors turístics del municipi per aquests festivals. Així, alguns restauradors han elaborat un menú especial que prepararan durant el festival i decoraran els restaurants amb motius dels anys 50. Per amenitzar els trajectes, els taxis de Pineda també portaran música de Rock and Roll i s’etiquetarà una ampolla de vi amb el nom del festival.

Per la seva banda, el Psycobilly Meeting arriba a la dissetena edició. Aquest festival és el més antic d’Europa i competeix directament amb les trobades que es fan al Japó i Alemanya. El públic és més jove que no pas el de l’Screamin, amb una mitjana d’entre 25 i 40 anys.

Més activitats i més pernoctacions
Després de la bona acceptació que va tenir el festival l’any passat, els organitzadors han ampliat el nombre d’activitats per aconseguir que els visitants es quedin una mitjana de set dies a Pineda. Cal destacar que aquest any hi ha hagut un augment de les reserves de públic estatal, que en les edicions anteriors arribava a Pineda els dies del festival. En total s’espera que unes 6.000 persones passin pels festivals aquestes dues setmanes.

Les actuacions es porten a terme en una carpa que s’ha instal·lat a la platja dels Pins, a l’extrem nord de la població. Per tal de reduir molèsties veïnals els concerts acabaran una hora abans que l’any passat i s’ha incrementat la vigilància exterior per evitar que els participants segueixin la festa un cop finalitzats els actes. A més, el Psycobilly redueix un dia els concerts a la carpa i els trasllada a la sala de festes Magma.