Pineda de Mar a punt per a la celebració del Carnaval

Es preveu un Carnaval participatiu i multitudinari

Pineda de Mar es disposa a viure un Carnaval participatiu i multitudinari amb la celebració de la Rua Infantil a Poblenou, la rua de Pineda i la XIII Rua de Carnestoltes de l'Alt Maresme, entre d'altres activitats.

Divendres arribarà el Rei Carnestoltes a Pineda amb una cercavila popular a partir de 2/4 de 6 de la tarda pels carrers del centre i fins a la plaça Catalunya. A 2/4 de 7, des del balcó de l'Ajuntament es farà la lectura del pregó d'en Carnestoltes que donarà inici a la festa. A les 7 de la tarda hi haurà xocolada popular a la plaça de les Mèlies. Una activitat organitzada pels Centres Oberts de Pineda amb la col•laboració de l'Ajuntament.

La Rua Infantil a Poblenou començarà dissabte 18 de febrer, a les 4 de la tarda des del carrer Cardenal Cisneros. El recorregut serà el següent: carrer Empordà, av.Mediterrani,pg.Diputació, pg.Europa, av.Hispanitat, av.Mediterrani, pg.Diputació i plaça Nova. En acabar la rua hi haurà animació infantil i xocolada. La festa està organitzada per l'Associació de Veïns Unió de Poblenou amb la col•laboració de la Regidoria de Joventut i Activitats Populars de l'Ajuntament de Pineda.

També dissabte a la tarda es celebrarà la festa de Carnestoltes de l'Associació de Veïns de Les Creus amb xocolatada popular des de les cinc de la tarda al pati de la masia de Mas Rafat.

Diumenge 19 de febrer arribarà la Rua de Carnestoltes de Pineda de Mar que reunirà una quinzena de comparses pels carrers de la població. Es tracta d'una rua molt popular que reuneix ciutadans de totes les edats, entitats, associacions i centres escolars del municipi. El Rei Carnestoltes encapçalarà la rua amb el recorregut següent: pg.Marítim des de l’Arbre Verd fins a l’estació (concentració de carrosses). Av.Montserrat, Barcelona, Comtal, Arpelles, pl.Riera Llorca, Santiago Rusiñol, Jaume I, pl.del Pi, ptge.Pare Coll i plaça de les Mèlies. En acabar la rua es començarà a servir la tradicional Escudellada popular que la Xarxa d’iniciatives Pinedenques (XIP) comença a preparar ben aviat i que aquest any arriba a la 26 edició.
XIII Rua de Carnestoltes de l'Alt Maresme, dissabte 25 de febrer
El carnaval de l’Alt Maresme, organitzat conjuntament per Pineda i Calella, és un dels carnavals més espectaculars de Catalunya pel que fa a participació de comparses i grups, per la qualitat de les disfresses i la posada en escena, per la vistositat i coreografies i per la gran quantitat de públic que aplega durant el recorregut. Unes 2.000 persones, de comparses i grups d'arreu de Catalunya, desfilaran pels carrers de Calella i Poblenou. La XIII Rua de l'Alt Maresme començarà a les set de la tarda des del carrer Diputació amb l'Avinguda Mediterrani i passarà per l' Avinguda Hispanitat per arribar a Calella pel carrer Església fins a Indústria, En acabar hi haurà ball amb l'Orquestra Màgics a la Fàbrica Llobet de Calella. La Rua està organitzada per la Comissió de Carnestoltes de l'Alt Maresme amb la col•laboració dels Ajuntaments de Pineda i Calella.

Enterrament de la Sardina
El dimecres de Cendra, 22 de febrer, es farà l'enterrament de la Sardina a Pineda amb la lectura del Pregó de Sa Majestat Carnestoltes. Hi haurà sardinada popular i música en directe a partir de les 21h al pati de Can Comas. Organitza la Xarxa d’iniciatives Pinedenques (XIP) amb la col•laboració de la Regidoria de Joventut i Activitats Populars de l'Ajuntament de Pineda.