L'Ajuntament de Pineda continuarà bonificant les targetes socials per als joves i jubilats, usuaris del bus interurbà

La bonificació es podrà aplicar quan s'aprovi el pressupost municipal de 2012

L'Ajuntament de Pineda destinarà 35.000 euros del pressupost municipal d'aquest any per finançar les bonificacions de les targetes socials T-10. Els usuaris, joves i jubilats, pagaran la meitat del preu de la targeta de deu viatges en el bus interurbà i l'altra meitat continuarà subvencionada pel consistori. Aquestes targetes bonificades per a joves i jubilats del bus interurbà de Pineda i Calella costaran 70 cèntims més i passaran de 3,00 a 3,70 euros per a un total de 10 viatges. Els Ajuntaments de Pineda i Calella estan a punt d'arribar a un acord per revisar la mateixa tarifa que apliquen els dos municipis. Una tarifa bonificada que s'ha mantingut intacte des de fa set anys tot i que el preu de la Targeta T-10 social s'ha anat incrementant, des del 2005 quan valia 4,67 euros, i ara val 7,40 euros. El preu de la targeta de 10 viatges, sense bonificació, és de 9,25 euros aquest any.

El regidor d'Hisenda pinedenc, Antoni Abad, ha confirmat a Ràdio Pineda que l'Ajuntament “continuarà subvencionant les targetes socials” i la bonificació “es podrà aplicar quan s'aprovi el pressupost municipal de 2012”, en el ple d'aquest mes. La subvenció municipal “ha passat del 25% del preu de la targeta social de l'any 2002, a prop del 60% del preu de la targeta el 2011”, ha dit Abad. El regidor d'Hisenda ha afegit que després de set anys “de no tocar el preu”, la targeta social de bus bonificada pels ajuntaments s'incrementarà en 70 cèntims. Antoni Abad ha dit que “la situació econòmica dels ajuntaments impedeix arribar a subvencionar el 60% del cost de la targeta”.

En breu, les targetes bonificades tornaran a estar disponibles als estancs. Els jubilats i els joves menors d'edat, des dels 14 anys, es poden beneficiar de la targeta social bonificada pels ajuntaments en el bus interurbà. Els menors de 4 a 13 anys disposen de la targeta T-12 que amb un pagament únic de 35 euros, per la tramitació de la targeta, els permet viatjar en transport públic gratuïtament.