La Policia Local controla i sanciona les conductes incíviques de propietaris que no recullen els excrements dels gossos

Aquest servei es fa amb agents de paisà a plaçes, passeig marítim i passeig de mar, amb l'objectiu de reduir les conductes incíviques detectades

La Policia Local de Pineda ha tramitat cinc sancions, de 100 euros cadascuna, a propietaris de gossos per no haver recollit els excrements dels animals de la via pública. Aquesta sanció passarà a ser de 300 euros quan entri en vigor la nova Ordenança de Convivència i Civisme, aprovada per unanimitat en el ple municipal de gener.

Des de fa quinze dies, la Policia Local porta a terme “un servei intensiu de vigilància i control” dels propietaris de gossos que s'ha comprovat que deixaven els excrements al carrer. Aquest servei es fa amb agents de paisà a plaçes, passeig marítim i passeig de mar, “amb l'objectiu de reduir les conductes incíviques detectades i en resposta a les queixes ciutadanes rebudes per la policia”, segons ha explicat l'alcalde de Pineda. Xavier Amor ha dit que cal “prendre conciència que s'han de modificar els comportaments incívics que afecten al conjunt de la ciutadania”.

En aquests quinze dies de control, a més de les cinc sancions de 100 euros, la policia també ha advertit a quinze propietaris de gossos en detectar conductes incíviques, “majoritàriament perquè no portaven els animals lligats”. L'inspector en cap de la Policia Local de Pineda, Carles Santacreu, ha explicat que l'actuació policial respon “a la preocupació ciutadana i a la voluntat del consistori de reduir les conductes incíviques, que segons afirma, “sols es poden detectar amb agents vigilant sense l'uniforme policial”. Santacreu ha destacat que s'ha notat "una millora" i la majoria dels propietaris, dels 120 gossos controlats, "tenen una conducta correcta" a la via pública. Tot i això, la policia manté actiu el servei de vigilància i control dels gossos. Els propietaris tenen l'obligació de portar els gossos lligats, recollir els seus excrements, tenir la documentació de l'animal al dia i tenir-lo censat i xipat.

Més informació: escolta l'alcalde de Pineda, Xavier Amor, i l'entrevista a l'inspector en cap de la Policia Local, Carles Santacreu