Previsió de neu a tot el Maresme

La previsió meteorològica indica que dijous a la tarda es poden arribar a acumular fins a 10 cm de neu en algunes platges de la comarca

El Consell Comarcal del Maresme ha informat a primera hora de la tarda d'avui que hi ha previsió de neu a tot el Maresme.  La comarca es vestirà de blanc a conseqüència de la neu que està previst que comenci a caure aquesta matinada. Al llarg del dia de demà la situació empitjorarà. La previsió meteorològica indica que dijous a la tarda es poden arribar a acumular fins a 10 cm de neu en algunes platges de la comarca. Davant d'aquesta situació, el Consell Comarcal del Maresme recomana als ajuntaments que a última hora de la tarda d'avui comencin a llançar sal a les carreteres més ombrívoles i en els punts més conflictius per a la circulació rodada o de persones. Des de 1985 la comarca no vivía un episodi de neu com el previst.

Les darreres previsions meteorològiques han fet activar l'alerta al Maresme davant la previsió que la cota de neu anirà baixant progressivament al llarg de la tarda fins a situar-se al voltant del 200 metres aquesta matinada. Dijous la situació es complicarà fins el punt que les precipitacions en forma de neu es produiran al nivell del mar.

El servei de meteorologia del Consell Comarcal ja ha alertat els serveis de protecció civil per tal que activin el protocol d'actuació adient. Es recomanable tenir reserves de sal i les màquines de neteja viària a punt per tal de poder retirar les possibles acumulacions de neu.

El CCM també recomana als ciutadans que evitin els desplaçaments innecessaris. I si han d'agafar el cotxe, principalment el dijous, portar les cadenes preparades.

D'altra banda, es manté la previsió de fred extrem a partir del divendres i durant el cap de setmana.

El servei de meteorologia del Consell Comarcal del Maresme anirà informant de l'evolució del temps en  les emissores de ràdio locals amb les quals col·labora: Mataró, Calella, Premià de Mar, Premià de Dalt, Vilassar de Mar, Vilassar de Dalt, Argentona, Tiana, Canet de Mar, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Pineda de Mar, Palafolls, Tordera i Malgrat de Mar.