Del 21 al 25 de novembre, l’Espai Jove ofereix diverses activitats amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Sota el títol “Construïm relacions positives!!!!” es faran vàries activitats adreçades als adolescents del municipi

Amb l’objectiu d’oferir eines als adolescents per a la construcció de relacions positives i per preveure situacions de violència entre la població, la Regidoria de Joventut a través de l’Espai Jove ha preparat una programació d’activitats que, sota el títol “Construïm relacions positives!!!!”, serviran per commemorar la celebració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere. A més, alguna activitat d’aquesta programació també s’inclou dins de la campanya de salut mental “Millor fent pinya”, que s’ha posat  en marxa a Pineda fa alguns dies.

Al llarg de tota la setmana del 21 al 25 de novembre, tots els joves tant si són usuaris habituals de l’Espai Jove com si no, podran participar de les següents activitats que restaran obertes:

•    Exposició d’imatges. L’exposició permetrà interactuar a tots/es aquells joves que la visitin i que a més, podran posar títol a cadascuna de les imatges.
•    El mural dels rols. Reflexió sobre els estereotips de gènere i les limitacions, discriminacions i desigualtats que aquests provoquen.
•    M’agrada / No m’agrada. Aprofitant la moda del Facebook, es plantejarà un mural amb diferents frases relacionades amb les relacions de parella per tal que els joves que vulguin puguin enganxar adhesius opinant si els agrada o no.
•    Què esperes d’una relació. Es penjaran fils de paret a paret perquè tothom pugui anar penjant el seu paper amb una paraula, una frase, que descrigui què esperen d’una relació.

Paral•lelament, s’oferiran altres activitats que requeriran d’inscripció prèvia:

•    Taller “Aprendre a lligar”. Aquest taller s’adreçarà a joves de 12 a 15 anys amb l’objectiu de donar eines que els permetin establir relacions de parella positives . Es portarà a terme el dijous 24 de novembre a la tarda.
•    Grava el teu curt!!! “Violència?? Parlem-ne”. Al llarg d’una setmana, es proposarà a tots/es els que els interessi, que puguin gravar diferents situacions-escenes on hi hagi manifestacions de violència de gènere i també d’altres situacions-escenes on es mostrin relacions positives. Totes les gravacions que es realitzin seran projectades a l’Espai Jove el Dia Mundial contra la violència de gènere.
•    Taller “De mites i realitats”. Aquest taller s’oferirà a la franja de joves de 16 a 18 anys per tal de poder treballar, a través de dinàmiques de grup, els mites i els tòpics en quant a les relacions de parella. Es durà a terme el dilluns 21 de Novembre.

Tots els joves que vulguin participar d’aquestes activitats han d’adreçar-se directament a l’Espai Jove, a la primera planta de la Masia de Can Jalpí (Passatge Tharrats, 1-3).