L’ACA adjudica la redacció del tractament terciari de la EDAR del Maresme Nord

La construcció de la depuradora de l'Alt Maresme va complint els terminis previstos. La canalització

L'alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, ha comentat que aquesta serà una fase menys complexa, ja que seran obres fora de la trama urbana del municipi. Pel que fa a l'obra més gran, la de la pròpia planta, ja ha finalitzat la construcció dels dos digestors i actualment es treballa en la cimentació de la nau que ha d'acollir el tractament de fangs i una aula mediambiental.

També després de l'estiu començarà la construcció d'un nou pretractament i es canviarà l'emissari existent perquè la planta pugui començar a funcionar durant el 2010. Inicialment, però, ho farà sense tot el seu potencial, de tal manera que només es reaprofitarà un 10% de l'aigua. L'ACA, però, ja ha adjudicat a la mateixa empresa que fa les obres, Copisa, que instal·li el tractament terciari a la nova depuradora.

Aquesta va ser una decisió que es va prendre en plena sequera i que permetrà reaprofitar el 100% de l'aigua que passi per la depuradora. Aquest afegit al projecte costarà uns tres milions d'euros, que s'han de sumar als més de 50 que costa l'obra. Hi ha 14,4 milions d'euros que estan finançats pels fons de cohesió de la Unió Europea.