La Fundació Tharrats ha programat l’exposició Joan Poch i Gimferrer "Fotografia artística" per la Festa Major

Els pinedencs i pinedenques, així com els visitants del municipi que estiguin encuriosits per saber

Qui fou Joan Poch i Gimferrer
Nascut a Vallirana el 9 de juny el 1908, va seguir les passes del seu pare i es va llicenciar en Administració Pública per la Generalitat de Catalunya. Fou oficial de secretaria (1924-1937) i secretari (1937-1942) de l’Ajuntament de Vallirana i de l’Olesa de Bonesvalls. En jubilar-se Carles Canals, secretari de l’Ajuntament de Pineda de Mar, el succeí en el càrrec (1943) i el va mantenir durant vint-i-quatre anys, fins a la seva jubilació l’any 1966.

Joan Poch contragué matrimoni (Vallirana, 20/02/1938), amb Maria Tarragó que fou mestra nacional de pàrvuls de Pineda de Mar des del 1943 al 1977.

De jove s’afeccionà a la fotografia i a Pineda de Mar, població on residí fins als seus darrers dies, efectuà una tasca destacada, enregistrant imatges del municipi en les que es pot observar com de mica en mica, es va transformant la població.

La sensibilitat especial que tenia per la fotografia i el fet de treballar en l’administració local va afavorir l’enregistrament de nombroses imatges de reportatge -sobretot de les dècades dels anys cinquanta i setanta-, moltes de les quals es conserven actualment a l’Arxiu Municipal, que esdevenen un testimoni impagable del passat més recent de Pineda de Mar.