Més de 3.500 nens i nenes tornen a les aules per iniciar el curs escolar 2009-2010

L’inici de curs a Pineda de Mar s’ha realitzat aquest matí amb normalitat a tots els centres educati

Transport amb el bus urbà
També cal destacar que aquest curs Pineda de Mar i el Consell Comarcal del Maresme realitzen una prova pilot per tal de fomentar la utilització del transport públic per arribar als centres educatius. D’aquesta manera, un total de 14 estudiants de Poblenou que han de desplaçar-se fins a Pineda centre per arribar a l’escola, ho faran amb línia de bus urbà que hi ha al municipi acompanyats per dos monitors. L’Ajuntament es fa càrrec dels 35 euros anuals del cost de la T-12 dels alumnes, mentre que el Consell Comarcal contracte els dos monitors. Aquests monitors estan amb els alumnes durant el trajecte del bus i els acompanyen a la porta dels centres escolars.

Obres de millora i manteniment
L’Ajuntament ha aprofitat l’estiu per fer obres de millora i manteniment en els centres educatius municipals. Entre aquestes tasques destaca la vorera de seguretat que s’ha habilitat davant la porta d’entrada de l’Escola Sant Jordi aprofitant la renovació de voreres que s’està portant a terme al municipi amb motiu de les obres del FEIL. Entre aquestes actuacions de manteniment i millora també destaca les actuacions de pintura, sanejament, instal·lació elèctrica al Doltra i Jaume I.

L’IES Coromines potencia els cicles formatius
Una altra de les novetats del curs 2009-2010 és l’ampliació dels cicles formatius que es porten a terme a l’IES Coromines. Fins ara s’impartia el cicle formatiu de Grau Mitjà d’Electricitat i enguany també s’hi farà el de Sociosanitari. A més, l’IES Coromines també impartirà classes del Grau Superior d’Educació Infantil. Cada una de les aules tindrà 30 alumnes i per tal de facilitar la inserció i compatibilitat amb el món laboral les classes es faran a la tarda.

En aquest sentit també cal destacar que la nova línia de batxillerat l’IES Euclides. La gran demanda que hi ha hagut en aquests darrers anys han fet decidir al departament d’Educació de posar en marxa una segona línia educativa de primera de batxillerat.

En concret serà la de batxillerat Artístic i també s’ofertarà una segona línia.

Llars d’Infants
Les dues Llars d’Infants municipals de Pineda de Mar també han iniciat avui el curs escolar. Enguany s’han cobert les 248 places ofertades amb les ampliacions que es van portar a terme l’any passat a la Llar d’Infants Marinada de Poblenou.