El programa AVANT participa activament en la campanya de Salut Mental, Millor Fent Pinya!

Demà a l'Institut Pineda es realitzarà un taller de sexualitat al grup d'Atenció a la diversitat (AVANT), impartit per l'educadora social Clara Rives de la UAD de l'Hospital Sant Jaume

El projecte Avant  va començar durant el curs escolar 2006 – 2007 com un projecte d’Atenció a la Diversitat on es pretenia donar una sortida alternativa a alumnes de segon de la ESO, que per circumstàncies personals (falta de motivació, absentisme), haurien fracassat en el sistema educatiu actual. Desprès de sis cursos escolars, ha deixat de ser un projecte,  és un programa consolidat i que funciona.

En aquest programa participen els tres instituts de Pineda de Mar, amb vuit alumnes per centre. Aquesta alumnes realitzen una estada formativa en diferents empreses del nostre municipi, (pastisseria, brigada municipal, clíniques veterinàries, perruqueries, tallers mecànics, catering a les escoles i monitor de menjador i  així fins a 24 empreses.

L’objectiu fonamental d’aquesta activitat és oferir una formació alternativa, orientada cap al món laboral i basada en una metodologia formativa més oberta a les necessitats específiques dels alumnes i que puguin acreditar el graduat en ESO.

És per això que al ser un grup d’alumnes amb moltes capacitats, però també, amb altres necessitats, dins de la 2ª Campanya de Salut, es realitzaran un seguit de tallers (Sexualitat i drogues) com el que s’inicia demà dimecres a l’Institut Pineda.