La nova planta de pretractament eliminarà les males olors i els sorolls

El projecte de la depuradora de l'Alt Maresme ja contemplava que la fase de pretractament de les aig

El director adjunt de l'obra, Joaquim Estol, explica que l'eliminació serà possible perquè l'edifici serà tancat i hi haurà un tractament de l'aire. Estol ha explicat que això també permetrà eliminar el soroll. Aquests precisament són, segons l'alcalde, els avenços més importants del nou pretractament de la depuradora, ja que així se salda un deute històric amb els veïns de la zona marítima del municipi.

Les obres tenen una previsió d’un any de durada i abans de començar els treballs propis de construcció s'està duent a terme un desviament de l'emissari, la canonada que torna l'aigua neta al mar. Actualment aquesta canonada passa just per sota del lloc on s'ha d'aixecar la nova planta de pretractament i, per tant, abans d'excavar és necessari fer-la passar per un altre punt. Per fer aquesta operació s'han hagut d'expropiar de manera temporal uns 2.000 metres quadrats d'uns terrenys que un pagès hi té a tocar.

Estol ha explicat que quan la nova instal·lació estigui en marxa l’emissari en un futur mitjà no s’haurà de fer servir ja que l’ACA té el compromís de fer un reaprofitament del 100% de l’aigua. Això inhabilitarà l’emissari que només serà una sortida d’emergència d’aigua en excés provinent de la pluja.