Constitució del Consell Comarcal del Maresme

El proper divendres, 22 de juliol de 2011, es constituirà el Consell Comarcal del Maresme per als propers quatre anys.


El CCM es constituirà el 22 de juliol, després que la Junta electoral Provincial de Barcelona hagi proclamat els membres electes presentats per cada formació política.

El President serà l'alcalde de Sant Vicenç de Montalt, Miquel Àngel Martínez (CiU) i el regidor pinedenc Diego Sánchez (PP) serà el vicepresident.

Els també pinedencs Sandra Villarte (PSC) i  Xavier Zarco (PP), formaran part de l’organigrama del CCM, Villarte com a Consellera i Zarco com a  Director de l’Àrea de Promoció Econòmica.

L’elecció per a ser conseller o consellera del plenari comarcal és indirecta, ja que la seva composició la designen les formacions polítiques a partir dels resultats de les eleccions municipals. La condició imprescindible per a ocupar el càrrec és que han de ser regidors o regidores en algun dels consistoris de la comarca.

El plenari del CCM està format per 33 consellers o conselleres que, després del resultats de les eleccions municipals del passat 22-M, es distribueixen en: CiU (12); PSC (9); PP (4), ERC (4), ICV (2), CUP (1) i PxC (1), per al mandat 2011-2015.