Presenten a la comunitat educativa el projecte del nou IES Pineda

Si es compleixen els terminis previstos es posarà en marxa el curs 2012-2013.

La comunitat educativa de l’IES Pineda ja coneix el projecte executiu del nou institut que es construirà a Can Cornet. Aquest dimecres al matí l’equip d’arquitectes responsable de dissenyar l’edifici, Fabré & Torras, ha fet la presentació a la qual hi ha assistit l’equip directiu, l’AMPA, els representants dels estudiants del centre, així com una representació de l’Ajuntament encapçalada per l’alcalde Xavier Amor. Recordem que el departament d’Educació de la Generalitat va adjudicar les obres de construcció del tercer institut de Pineda de Mar el passat mes d’octubre. Tenen un termini de construcció previst de 15 mesos i un pressupost de poc menys de 4 milions d’euros. Si es compleixen els terminis previstos, l’institut podria posar-se en marxa el curs 2012-2013. L’empresa encarregada de construir l’IES Pineda és Miquel Costa SA, que  també ha assistit a la presentació.
 
El nou IES Pineda es construirà en uns terrenys que es troben a Can Cornet, just al costat de l’escola Mediterrània. El projecte té la voluntat de convertir la zona en un espai agradable i obert que tindrà l’entrada principal al carrer Botichelli. L’edifici tindrà dues plantes. A la baixa hi haurà la cafeteria, el gimnàs i les pistes poliesportives, els vestidors, la zona d’administració, direcció i secretaria, la biblioteca, i aules. A la primera planta hi haurà un total de 13 aules.
 
El projecte també té previst una reserva d’espai per a una possible futura ampliació de l’edifici.
 
 
L’IES Pineda
El tercer institut de Pineda va néixer el curs 2006-2007 i en aquests cinc anys ha ocupat dos emplaçaments provisionals. Inicialment es van instal·lar en uns locals ubicats en un edifici del carrer Santiago Rusiñol i després a les aules de la plaça d’Orient. Actualment té dues línies, des de primer a quart d’ESO, amb un total de 223 alumnes i 23 docents.
 
Podeu veure més imatges del projecte executiu elaborat per Fabré & Torras en el document adjunt.

Arxius adjunts