Programa de Festa Major de Pineda de Mar 2019: música, balls, espectacles i tradició

Del 28 d’agost a l’1 de setembre s’han programat activitats per tots els gustos i edats. El pregó d’enguany anirà a càrrec de l’actor pinedenc Jaume Casals, i el de la Festaxic de la companyia El Replà.

Del 28 d’agost fins a l’1 de setembre Pineda de Mar viurà els seus dies grans amb la Festa Major. Un any més els carrers i places del municipi s’emplenaran d’activitats de tota mena amb l’organització de l’Ajuntament de Pineda i la col·laboració d’entitats municipals. Totes elles es troben recollides en el programa de Festa Major: música, balls, espectacles per a grans i petits, cultura i tradició s’uneixen en uns dies frenètics per viure la festa a Pineda de Mar.

 

Fes clic a la imatge per conèixer tot el programa

 

Els actes s’iniciaran el dimecres 28 amb la tradicional repicada de campanes i Encesa del Campanar i Esclat amb Foc a l’Església Parroquial de Santa Maria. Seguidament al balcó de la Casa de la Vila es farà el Pregó de Festa Major a càrrec de l’actor pinedenc Jaume Casals. Es continuarà amb el correfoc a càrrec de les Forces Infernals del Poblenou i la Ruixada Popular. A les 23 h, plaça Espanya acollirà l’espectacle inaugural de Festa Major: Lurrak, una de les produccions de circ contemporani més grans creades al País Basc en els darrers anys que uneix la música tradicional amb els llenguatges del circ i teatre. Aquest espectacle estava programat per la festa major de l’any passat, però no es va poder realitzar per la previsió meteorològica.

 

Concerts i balls de Festa Major

La música i els balls de Festa Major ompliran cada nit plaça Espanya: dijous 29 serà el dia de l’Orquestra Maravella amb concert a les 19 h, la Serenata a les 22.30 h i el ball de Festa Major a les 23.45 h. Divendres 30, per aclamació popular, repetiran Ball de Festa Major Centauro, La Grupestra, a partir de les 23 h. Dissabte serà el torn de la Chatta amb un concert a les 19 h i el Ball de Festa Major a partir de les 23 h.

 

Tradició i cultura popular

Sardanes, gegants, castellers,... La tradició també és molt present al programa de Festa Major. Divendres a les set de la tarda hi ha programada una ballada de Sardanes amb la Cobla Jovenívola de Sabadell. Dissabte es celebrarà la XXXIII Trobada Gegantera i Plantada de Gegants a la plaça de Sant Pere Pescador i després la cercavila amb les colles convidades. Diumenge al migdia, plaça Espanya acollirà la Diada Castellera amb els castellers de l’Alt Maresme i els Castellers de Badalona. Per la tarda, es farà la proclamació de la Pubilla i l’Hereu de Pineda de Mar 2019.

 

Festaxic, la festa pels més menuts

Orientat al públic familiar, les activitats dins de la Festaxic començaran divendres 30 al matí amb Batucada i Pregó-Espectacle a càrrec de El Replà, on es donarà a conèixer l’himne de la Festaxic. Es contemplen dins de la Festaxic diverses activitats com la de Bombolles Gegants de Sabó, tallers de petanca, dibuix i pintura, festa de l’escuma, els tallers de plaça de les Mèlies o el concert de cloenda de la Festaxic amb Dàmaris Gelabert.

 

Festa Jove, de dimecres a dissabte des de les 21 h

La Platja dels Pins acollirà cada nit la Festa Jove organitzada pel Consell de Joves. Dimecres 28 hi actuaran Punks&Company, Hotel Cochambre i Freekiss. Dijous 29 serà el torn de Disparaos, Bocamolls i Scaramouches amb el seu tribut a Queen. Divendres 30 hi actuaran Senyor Peix, Cloud Covers i El Club de las Muñecas. Per últim dissabte 31 la música anirà a càrrec de DJ Slums.

 

Punt d’Informació de Festa Major

A la plaça de les Mèlies hi haurà el Punt d’Informació de la Festa Major, on, a més es vendran samarretes solidàries de Festa Major a benefici de l’Associació ADIAM. L’horari del punt d’informació serà d’11 a 14 h i de 18 a 21 h.

 

Arxius adjunts