Conclou el projecte juvenil i contra situacions de discriminació «Laboratori d’identitats»

El projecte del Programa d’Immigració i la Regidoria de Joventut s’ha desenvolupat durant tot el curs amb joves amb diferents trajectòries vitals. L’objectiu del projecte era crear un espai on els joves poguessin expressar les diferents situacions de discriminació viscudes.

El passat mes de novembre, dins del Programa d’Immigració i juntament amb la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Pineda de Mar, es va iniciar el projecte «Laboratori d’identitats». La finalitat d’aquest projecte era poder crear un laboratori d’experimentació de processos interculturals personals i col·lectius, permetent instaurar un espai on els joves poguessin ser capaços d’expressar diferents situacions de discriminació viscudes. Al llarg d’aquests mesos cada setmana un grup de joves amb trajectòries vitals diverses han participat d’aquest laboratori, apostant per treballar l’apoderament així com també la seva vinculació amb el territori i el sentiment de pertinença al municipi.

 

El passat divendres 31 de maig es va donar per conclòs el projecte amb una presentació del mateix. Els assistents de la trobada a Can Jalpí van conèixer el resultat del treball de tot el curs a través de l’experiència dels propis joves, pòsters explicatius i vídeos que mostraven les discriminacions que presentaven els joves, com els afectaven, sentiments generats, però també visions de futur i oportunitats d’identitat.

 

 

Representació i col·loqui a l’Auditori

 

Englobat en el projecte, dissabte 1 de juny es va celebrar a L’Auditori de Pineda un acte obert a tota la ciutadania amb la representació i posterior col·loqui de l’obra «No es país para negras» de l’actriu Silvia Albert Solape. L’obra, escrita en primera persona, ens presenta la vida de l’actriu i ens convida a reflexionar sobre temes com el racisme, la sexualitat de la dona negra i la construcció de la identitat.

 

Arxius adjunts