Pineda de Mar es suma a la 20ª Setmana Sense Fum

El 31 de maig es celebra el Dia Mundial Sense Fum i Pineda es suma a la commemoració amb un seguit d’actes informatius i de conscienciació.

Un any més Pineda de Mar es suma a la Setmana Sense Fum impulsada per entitats i serveis units en la lluita contra el tabac. Fruit del treball col·laboratiu entre l’Ajuntament de Pineda, l’Agència de Salut Pública de Catalunya, l’Àrea Bàsica de Salut i les Farmàcies de Pineda, del 25 de maig al 2 de juny es realitzen una sèrie d’actuacions i activitats encaminades a conscienciar a la població dels riscos del tabac tant per la salut d’un mateix com per la de les persones del voltant.

 

31 de maig, Dia Mundial Sense Fum

 

El 31 de maig es commemora el Dia Mundial Sense Fum. Durant tot el matí s’instal·larà un estand informatiu a l’avinguda Tribala, cantonada Tarragona, a càrrec del personal de l’ABS on s’oferirà assessorament, informació i es practicaran coximetries.

 

A les 12 h s’impartirà una sessió de pràctiques de relaxació, respiració i manteniment per totes les edats a la plaça de Les Mèlies, amb el suport de la Regidoria d’Esports de l’ajuntament.

Durant aquest matí també es donarà a conèixer el cartell guanyador del 11è Concurs de Cartells sense Fum, adreçat als alumnes de 6è de primària de les escoles del municipi. El cartell guanyador serà la imatge de la campanya i s’editarà en format postal per a repartir a tots els nens de sisè.

 

Per conscienciar dels perills del tabac als adolescents, també s’han organitzat tallers de prevenció de tabac als patis dels instituts en col·laboració amb els educadors de l’Espai Jove. Enguany els tallers giren al voltat dels components del tabac i els nous productes de consum (vapes, shisha,...). Dirigit al mateix públic també es publicaran stories a Instagram amb material i informació sobre la setmana sense fum.

 

Per últim la setmana sense fum també tindrà un espai a la Fira d’Entitats de Pineda (dissabte 1 i diumenge 2 de juny). L’estant de «La Salut som tots» entre d’altres temes informarà sobre la problemàtica del tabac. Durant els dos dies es faran proves de coximetries i presa de pressió. També s’han organitzat dos tallers en el mateix estand. Basant-se en la pèrdua de capacitat olfactiva de les persones fumadores, es proposarà als visitants endevinar l’olor de diferents essències. Els qui encertin les sis essències proposades podran participar en un sorteig d’una polsera d’activitats. També es convidarà als visitants de l’estand fer-se una foto amb una cigarreta trencada. Les fotografies es faran amb una màquina polaroid per tal de crear un collage a l’estand.

Arxius adjunts