Pineda de Mar acull del 26 al 28 d’abril la XVII edició de la Mostra Nacional de Teatre Amateur

S’han programat més d’una quarantena de grups de teatre amateur de Catalunya i d’altres regions. A més el festival comptarà amb activitats complementàries vinculades al món del teatre.

Pineda de Mar tornarà a acollir una nova edició de la Mostra Nacional de Teatre Amateur de Catalunya, un certamen que enguany arriba a la XVI edició, i que està organitzat per l'Ajuntament de Pineda de Mar, el Centre Cultural i Recreatiu de Pineda de Mar i la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, i compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Durant els tres dies que durarà el certamen es preveu l’assistència de més de 40 grups de teatre amateur arribats de tot Catalunya i la resta de l’estat, fet que convertirà la localitat de Pineda de Mar en l’epicentre del teatre amateur de Catalunya durant l’últim cap de setmana d’abril amb representacions de diferents formats i gèneres teatrals.

Enguany les agrupacions de teatre amateur ompliran deu espais de Pineda, com l’Auditori i els escenaris del Centre Cultural Recreatiu de Pineda (Sala Gran, Sala Tívoli, Sala Polivalent i la recent incorporació de l’Espai Sindicat), així com diferents equipaments polivalents de Pineda de Mar, com el pati de Can Comas, l’Espai Taller i l’Espai Mèlies-Sara Llorens. A més dels anteriors, el públic podrà assistir a diferents representacions teatrals que es realitzaran a diferents carrers i espais a l’aire lliure durant tot el cap de setmana.

Les representacions teatrals es repartiran llarg del de tot el cap de setmana, si bé durant el divendres està previst que es desenvolupin 6 representacions i el diumenge, fins a 10 representacions teatrals. Malgrat això, el plat fort arribarà el dissabte 28 d’abril, ja que s’arribarà a acollir fins a 27 representacions amateur amb generes teatrals tan diversos com els musicals, espectacles de carrer, obres de curta durada, lectura de textos teatrals, etc.

Com en els darrers anys, les representacions teatrals que se celebren als carrers i places seran gratuïts, mentre que per a la resta de funcions, el preu de l’entrada individual és de 3 euros per a cadascun de les representacions, amb la possibilitat d’adquirir un abonament per als quatre dies de La Mostra per import de 10 euros.

A més de les representacions teatrals, la Mostra Nacional de Teatre Amateur consolida el seu programa d’activitats paral·leles adreçades a les agrupacions participants i al públic en general, com per exemple la celebració de la 7a Fira d’intercanvi de llibres i textos teatrals, prevista pel dissabte 27 d’abril a la Plaça de Catalunya i al Centre Cívic del Poblenou.

Finalment, la Mostra Nacional de Teatre Amateur comptarà amb la celebració d’un gran acte central previst pel dissabte 27 d’abril, on enguany es vol celebrar un homenatge a Josep Rafecas, qui va presidir la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya fins al passat gener.

Galeria d'imatges

Arxius adjunts